Преминете към основното съдържание

Моментът, в който Скарлет Йохансон е искала да се откаже от киното

„Този мой имидж беше създаден от мъжете в индустрията.“
© getty

Наскоро Скарлет Йохансон разкри кой е бил моментът, когато е обмисляла радикална промяна по отношение на кариерата си. Звездата взе участие на кръгла маса на The Hollywood Reporter заедно с Дженифър Лопес, Рене Зелуегър, Лора Дърн, Лупита Нионго и Аквафина. Всяка от тях разказа за свои роли и ситуации, които са оставили траен отпечатък и са я изградили по някакъв начин.

Скарлет се върна към началото на кариерата си, когато според думите ѝ е била хиперсексуализирана. Т.е. ролите, които е получавала, са я вкарали в един определен калъп – този на атрактивната, на „другата“ жена, наложили са я като секссимвол. А това само по себе си я е ограничило като творец.


OMG! ВИДЯХТЕ ЛИ ГОДЕЖНИЯ ПРЪСТЕН НА СКАРЛЕТ ЙОХАНСОН?


„Този мой имидж беше създаден от мъжете в индустрията. И предполагам, че това работеше тогава, но наистина ми беше трудно да измисля как да се освободя, защото подобно развитие в кариерата ми беше всичко друго, но не и това, което някога съм искала“, каза актрисата.

Освобождаването на Скарлет идва от театъра.


СКАРЛЕТ ЙОХАНСОН ОТКАЗА РОЛЯ ЗАРАДИ ЖЕСТОКА КРИТИКА


През 2009 г., когато е на 25, тя получава роля на Бродуей в пиесата на Артър Милър „Поглед от моста“. Този неин дебют в театъра ѝ носи не само награда „Тони“ и отлични оценки от страна на критиката и публиката, но и осъзнаването, че има много и неограничени възможности пред себе си.


ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: КАКВО ОЗНАЧАВАТ БИЖУТАТА НА СКАРЛЕТ ЙОХАНСOН И БРИ ЛАРСЪН


През 2010 г. Йохансон започва да се снима във филмите по комиксите на Marvel – участва първо в „Железният човек“, след това и във всичките серии на „Отмъстителите“.

„Толкова е различно сега, климатът е много различен от преди“, добави Скарлет, като подчерта, че актриси на всякаква възраст могат да играят най-разнообразни типове характери.

Догодина ще излезе филм за Черната вдовица – героинята на Скарлет в поредицата на Marvel. А в началото на декември тази година ще видим последния ѝ филм – „Marriage Story“, в който тя си партнира с Адам Драйвър.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser