Преминете към основното съдържание

Момичетата от 4Magic: Създаването на групата е най-големият ни успех до момента

На 11-ти декември 4Magic представи петия си сингъл „Дай ми“

© Вирджиния Рекърдс

4

Magic e първата група, която стигна до финал и спечели X Factor Bulgaria през 2018 г. Днес Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова се чувстват по-силни заедно, променени, пораснали и дисциплинирани. В основата на добрата им работа стоят разбирателството и толерантността, които имат помежду си.

Как се променихте от момента, в който спечелихте X-Factor, до днес?

Eлеонора: Станахме още по-сериозни и изпълнителни. Вече не сме малките момичета, които хората помнят от формата, и в това няма нищо лошо. Растем, нищо че не ни се иска. А с това идват и повече отговорности, но засега вярвам, че се справяме доста добре. Мислим по-рационално, като големи хора. Няма го вече и това детско излъчване. Но като характер не сме се променили изобщо. Никога не забравяме откъде сме тръгнали и сме здраво стъпили на земята, както се казва.

Никол: Променихме се доста наистина, наложи ни се, тъй като доста млади постъпихме във формата и моментално изискванията към нас се увеличиха драстично. И очакванията нараснаха, но за добро. Не веднъж сме казвали колко по-дисциплинирани сме станали. Доста неща научихме през това време, но ни предстои дълъг път, за което много се вълнуваме.

Как избрахте името 4Magic?

Елия: Беше интересно и се оказа някак съдбоносно! Преди да се явим в Х Factor се наричахме квартет Магия и всички ни познаваха с това име, но непосредствено преди формата решихме да се явим с името 4Magic. А и с музиката си създаваме мъничка магия и то по четири, така че добре пасна.

Валя: Доста се чудихме всъщност дали да сменим името и как да звучи то, но след дълги размисли преценихме, че искаме да запазим най-важната част от него, а именно “Magic/Магия”. Звучеше ни и някак по модерно (смее се).

Защо решихте да продължите да се развивате като група, а не по отделно?

Елеонора: Защото там се крие магията. Плюс това, именно така спечелихме и формата. осъзнаваме, че сме по-добри и силни заедно. Това ни прави и различни, обичаме да сме група и не се замисляме за самостоятелни кариери.

Никол: С момичетата сме група от дълго време, доста преди да се явим в X Factor. Винаги сме вървяли напред заедно и сме планирали бъдещето си като група. Заедно започнахме и заедно продължаваме.

Какво е най-важно за добрата работа в екип?

Елия: При нас най-важни са търпението и толерантността, които имаме една към друга. Те са в основата на добрата ни работа, защото всяка една от нас е различна и когато проявяваме разбиране и се изслушваме, стигаме до консенсус и вървим напред.

Валя: Друг много важен елемент за добрата работа в екип е изслушването и зачитането на мнението на всеки един от членовете. Трябва винаги да взимаме предвид желанията, настроенията и положението на всяка една от нас, а на тях да базираме решенията си в името на общото благо.

Преди броени дни представихте петия си сингъл „Дай ми“. Как възникна идеята за парчето и какво ви вдъхнови, за да го създадете?

Елеонора: Премиерата на новата ни песен беше на 11.12.2020, така че ако все още има някой, който не я е чул и не е гледал клипа, може да го направи сега. Създадохме „Дай ми” по време на първия международен творчески лагер за писане на музика у нас Sofia Songwriting Camp, който организират нашите продуценти от Вирджиния Рекърдс. Кемпът се проведе в планината през месец май, където в едно от мобилните студиа работихме в екип с румънския хитмейкър Monoir, когото сигурно вече добре познавате, както и с талантливата изпълнителка YNGA от Норвегия.

Никол: Студийната сесия с Monoir и YNGA премина изключително приятно. Идеята за парчето дойде от Крис (Monoir), който първо направи бийта, а след това, с помощта нa Venci Venc’, с момичетата написахме текста на песента.

С какво новата ви песен се различава от останалите четири?

Елия: „Дай ми“ е различна с това, че разкрива нашия темперамент, но с по-голяма доза елегантност и женственост. С песента показваме една по-различна страна от себе си – по-пораснала, търсеща и намираща.

Валя: Различава се със своята загадъчност и мъдрост. Тя представя нас такива, каквито сме в момента - взимащи с пълни шепи от живота и обичащи малките неща.

Кой избра хореографията и мястото за заснемане на клипа?

Елеонора: Хореографията е дело на Тамара от балет Нова, с която работим за първи път, но много бързо се напаснахме. Тя ни помогна да се разгърнем и да бъдем както по-предизвикателни, така и по-женствени, благодарение на нежни и плавни движения. Много сме доволни от синхрона, който постигнахме и от финалния резултат.

Никол: Локацията за видеото избра нашият страхотен режисьор Люси Иларионов, с когото бе изключително приятно да работим. Освен, че е много готин и забавен, той е и уникален професионалист, напълно усети и пресъздаде всичко, което искахме да покажем в това видео.


Имате ли любими изпълнители, на които искате да приличате?

Елия: Честно казано, не искаме да приличаме на никого, освен на себе си! Работим много, развиваме се и даваме всичко от себе си, за да представяме стойностни проекти, с които да се гордеем и които ни описват максимално. Има много артисти, на които се възхищаваме и от творчеството на които черпим доза вдъхновение, но винаги се стараем да бъдем максимално автентични.

Валя: Разбира се, че се учим от големите имена. Те не случайно са спечелили сърцата на милиони, но осъзнаваме, че всеки артист и човек е неповторим, когато е себе си. В това е красотата и разнообразието на нашата професия. Много е важно винаги да слушаме вътрешния си глас, а той няма как да имитира нещо, което не сме.

Трудно ли се съчетава музикалната кариера с училището? Вие как успяхте да го направите?

Елеонора: Нямаме голям избор, щом сме избрали да учим и да се занимаваме с музика, трябва да умеем да ги съчетаваме. Откакто обучението ни е онлайн заради мерките, успяваме доста по-лесно да се справяме, защото имаме повече свободно време.

Никол: Когато има желание, има и начин! А за нас групата е изключително важна, затова правим всичко възможно училището и музиката ни да вървят в синхрон и да не си пречат. За момента сме намерили перфектния баланс (смее се).

Какво беше усещането, когато през 2019 г. спечелихте „Дебют на годината“ на годишните музикални награди?

Елия: Неописуемо! Това е награда, която сама по себе си е изключително специална, защото може да бъде спечелена само един път в кариерата. Още когато казаха името ни, знаехме, че сме оправдали доверието на всички хора, които са ни подкрепяли. За нас беше чест!

Валя: Невероятно признание, което потвърждава, че трябва да продължаваме в същия дух да се занимаваме с това, което ни прави най-щастливи, а именно да създаваме музика и да я споделяме с хората.

Кой смятате, че е най-големият ви успех до момента?

Елеонора: Отговарям от името и на четирите – групата! Тя е най-големият ни успех до момента и сме решени да го продължим възможно най-дълго.

2020 г. е към края си. Какво искате да постигнете през новата година? Какви са плановете ви за развитие?

Елия: През новата година ще надграждаме! Искаме да творим музика, да раздаваме музика и да обичаме чрез музика! Пожелаваме си също да завършим успешно училище, тъй като аз, Валя и Никол сме ученички в 12-ти клас и ни предстои кандидатстване!

Валя: Имаме огромното желание да реализираме и да ви представим още много проекти. Да се развиваме в личен и в професионален план. Да бъдем заедно и да продължим да се правим щастливи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser