Преминете към основното съдържание

Моника Белучи - за мъжете, възрастта и любовта

Очарователната италианка е призната за най-красивата жена на света и се смята за модел на фаталната жена в съвременното кино. В чест на 57-я й рожден ден припомняме някои от най-ярките й цитати.

Преди години Моника Белучи мечтае за сериозна кариера като адвокат и работи като сервитьорка, за да плати скъпото обучение в Юридическия факултет на университета в Перуджа. Естествената красота на тази млада италианка обаче не остава незабелязана от модните агенции и скоро Моника трябва да избира между съдебната зала и световните подиуми. Тя избира модата. Така светът загуби обещаващ адвокат, но получи ярка звезда в модния бизнес, а по -късно - и в киното.

Природата е надарила Белучи не само с красота, но и с женска мъдрост. Ето няколко цитата от нейни интервюта, давани през годините за различни медии.

За красотата

"Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая: когато няма такава и когато няма нищо друго освен красотата."

„Най -важното е да разбереш какъв човек си всъщност. Медиите могат да ви представят като картина, но зад картината трябва да има личност. Много хора мислят, че щом съм красива, значи съм глупава. Но всъщност това е просто маска, зад която се крия, когато ситуацията изисква това. "

„Красотата наистина е сила, но само ако знаеш как да я използваш. Това е като да имаш Ферари: ако не знаеш как да шофираш, нямаш нужда от него."

„Какво означава да си красива? Това не е свързано с биологията; женствеността е отражение на живота и опита ви."

За възрастта

„Никога повече не бих искала да бъда на двадесет. Сега съм много по-щастлив от тогава, защото на тази възраст ние просто опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, съмняваме се в себе си. Сега знам точно от какво имам нужда и без какво мога да живея "

"Когато остарея, бих предпочела да се любувам на децата си, отколкото да гледам филмите си."

„Станах модел на съвсем ранна възраст. Беше забавно, но ако до днес бях останала само модел, щях да се самоубия. "

За любовта, отношенията и мъжете

„Любовта живее, само когато има уважение един към друг и свобода. Желанието да притежаваш другия като вещ е абсурдно."

„Една жена може да обича така, сякаш никога няма да си тръгне. Но може да дойде ден, в който ще си тръгне така, сякаш изобщо не е обичала. "

„Никой не ни принадлежи: нито съпрузите ни, нито децата. Можем само да споделим нещо с хората, които обичаме "

За хармонията

„Чувствам се добре и комфортно, но не защото съм красива. Познавам много красиви хора, чийто живот е ужасен. И се чувстват много зле. Усещането на вътрешен комфорт не е как изглеждаш отвън, а как се чувстваш отвътре. Аз съм щастлив човек, защото съм получила много любов - имам много голямо семейство."

„Никога няма да бъда слаба. По природа съм доста мързелива. Обичам да ям. Това съм аз. И нямам намерение да бъда фалшива."

„Трябва да сме снизходителни. В края на краищата кои сме ние: луди, опитващи се да пазят равновесие върху топка, която, въртейки се със страшна скорост, пътува през Вселената. Кой може да бъде перфектен в такива условия? "

Още по етикети

Моника Белучи
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser