Преминете към основното съдържание

Морски фантазии ще се вихрят на дизайнерското събитие на ИВАН АСЕН 22

От 8 до 30 юни ви каним на екзотична разходка в центъра на София с Underwater mood
Модните скици на Даяна Ангелова от ИВАН АСЕН 22.
Модните скици на Даяна Ангелова от ИВАН АСЕН 22.

Олющената красота на пристанищата. Тюркоазената дълбочина на океана. Екзотиката на подводния свят и неговите обитатели. Силуети на потънали кораби и заровени в дълбокото истории. Следи от времето и рисувани от природата картини от драскотини. Носталгия по пътуване и завръщане. ритъм на вълни. Подводни бийтове. пулсираща енергия на живот в дълбокото. Потопи се. Отплавай. Плувай. Акостирай.

Underwater mood

С тези думи дизайнерите от екипа на ИВАН АСЕН 22 ни вдъхновяват за предстоящото им събитие Underwater mood, което стартира на 8 юни. Обещават ни морска разходка с лодка и екзотика от дълбините на подводния свят. А дизайнерите ще ни облекат в свежи моряшки раета или органични триизмерни повърхности и форми, сякаш изплували от дъното на океана.

Конкретната инспирация за новата тема на ИВАН АСЕН тръгва на 13 000 км оттук – от неземната красота на Кейптаун, аквариума Two Oceans, пристанището Hout Bay и безвремието на Нос Добра надежда! Тези живописни места са убедили дизайнерите, че природата е най-силният творец, а времето рисува несъзнателно така красиво, че дъхът ти спира.

В събитието ще се включат дизайнерите от екипа на ИВАН АСЕН 22 – Prototype 23, MINTY, Ham & Eggs, YOD by Яна Дворецка, Георги Флоров, nelmit, Росица Мршич, Roses of the Queen’s Dog, Jar & Jam, Динка Касабова, Диляна Иванова, GIZDA by Катя Лозанова, Радостина Клинкова, Славина Петрова, Милена Начева, Теодора Шуманова, Мая Матева, Ива Григорова, Мая Каранешева, бижутерите Виктор Павлов и Калина Филчева и дебютиращите в дизайнерския шоурум нови имена PLIK, Емилия Емилева и Даяна Ангелова.

PLIK, една от дебютиращите в дизайнерския шоурум нови марки.

Те ще създадат модели и аксесоари, които са или със строга маритимна графичност в класическото „крайбрежно” съчетание от свежите, чисти цветове бяло, синьо и червено, или пък потопени в дълбоките тюркоазени акварелни нюанси на подводния свят. Акценти при използваните структури, повърхности и десени в моделите са цветни, контрастни съчетания от райета, които ще бъдат конструктивистични, прекъснати, образуващи собствени графики, с добавени фигуративни или геометрични форми. Триизмерни повърхности, ще бъдат създадени чрез двуцветни или многоцветни плисета, фризета, а по ръбовете или от вътрешната част на плисето ще са видими цветни линии. Ще се играе с плисета, хоризонтално или диагонално пресечени с контрастен цвят, както и със съчетанието на гладки раирани повърхности с триизмерни. Геометричните принтове върху гладки или плисирани материи създават разчупена графична визия.

Силуетите, формите и материалите напомнят на потънали скелета на кораби, а изящната структура и прозрачност на медузи вдъхновяват нагънати като оригами форми.

Бижу на Емилия Емилева от ИВАН АСЕН 22.

Бижутата и аксесоарите са от смолести или гумирани материали, винил, силикон. Двулицеви кожи образуват двуцветни триизмерни повърности чрез прорези, промъквания, нагъвания. Материалите са характерни с пенести структури като на разбити вълни. Леките платове съдържат вискозени, копринени и полиестерни нишки, раета в преливащи цветове, иризиращи и омбре-ефекти, тактилни люспести повърхности.

Събитието ще продължи до 30 юни. На 17 юни ще се проведе специалният дизайнерски уикенд „Впечатления от едно пътуване”, в рамките на който дизайнерите Нели Митева и Александър Гергинов ще покажат съвместната си капсулна колекция, вдъхновена от Южна Африка.

Партньор на събитието ще е ESTHEDERM – френска дермокозметична марка с 40-годишна история и същевременно визионерна концепция: всички формули на продуктите са базирани на клетъчна вода – копие на водата в клетките в нашето тяло.

Elle.bg е медиен партньор на Underwater mood.

Underwater mood

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser