Преминете към основното съдържание

„МОЖЕЩИТЕ / РАЗКРИЙ СИЛАТА СИ“

Група супергерои разкриват силите си в национална кампания за превенция на тютюнопушенето сред учениците.

Броени дни след началото на новата учебна година Асоциация „Родители“ и „Заедно в час“, с подкрепата на АстраЗенека България, дадоха старт на новия етап от националната социална кампания „МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“, насочена към превенция на тютюнопушенето сред учениците с фокус върху възрастовата група 12-16 г.

„Можещите / Разкрий силата си“ е разработена и адаптирана за провеждане в „Час на класа“ в българските училища. В него, ученици и учители ще обсъждат избора да бъдем здрави, причините, поради които хората решават да пушат, откриването на алтернативните възможности, които да помогнат на младите да задоволяват потребностите си, без да се налага да употребяват цигари.

ЗА МОЖЕЩИТЕ:

„МОЖЕЩИТЕ“ са група суперталанти, които ще се изправят срещу тютюнопушенето в името на здравето на своите връстници. Двукратната олимпийска шампионка Мариела Костадинова (18г.), водачът в световната ранглиста по олимпийско таекуондо Денис Димитров (16 г.), световната шампионка по шахмат Нургюл Салимова (17 г.) и талантливия танцьор Мартин Борисов (13 г.) дават началото на тази нова организация от супергерои. Те ще разкрият своите сили в търсене на нови попълнения в името на каузата – превенцията на тютюнопушенето сред учениците на възраст 12-16 г.

„МОЖЕЩИТЕ“ са онзи добър пример, от който младите хора имат нужда, за да им напомня, че здравето е безценно, а пушенето отдавна не е начинът да изглеждаш пораснал или необходимо условие, за да бъдеш заобиколен от приятели. Невероятната история на „МОЖЕЩИТЕ“ ще се превърне в истинска комикс-новела, а герои на страниците й ще бъдат именно новите супергерои, които ще открием заедно в рамките на една неповторима кампания.

Програмата „МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“ е част от глобалната инициатива на АстраЗенека “Young Health Programme” насочена към превенция и ограничаване на хроничните заболявания сред младите хора по света. Платформата се ражда преди 10 години и вече обхваща 28 държави, сред които е и България. От създаването си до нес, YHP достига над 12 млн. младежи, включва партньорства с над 30 неправителствени организации, а над 20 000 са обучените здравни работници.

„МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“ ще покаже на всички млади хора, че могат да бъдат супергерои. За целта ще ги срещнем с талантливите, смелите, работливите, онези мечтатели, които търсят верния път и вярват в своите възможности.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser