Преминете към основното съдържание

Мръсният въздух убива по 7 млн. души всяка година

Черна статистика на СЗО, която ни кара да се замислим сериозно
© iStock

Според Световната здравна организация най-честата причина за смъртните случаи е исхемичната болест на сърцето, причинена от замърсения въздух. Други усложнения, свързани със замърсяването, които могат да доведат до фатален край, са пневмонията, хроничната обструктивна белодробна болест и ракът на белия дроб.

Има обаче няколко неща, които можем да вземем като превантивна мярка. Ето три от тях.

Храните, които приемаме

Заложете на храни, богати на витамин С. Те не само действат укрепващо на имунната система, но и намаляват значително ефекта на замърсения въздух върху организма ни. Включете в менюто си също храни, съдържащи витамините А и Е.

Растенията у дома и в офиса

Знаем, че някои растения имат свойството да пречистват въздуха. Задължително си вземете алое вера и драцена. Можете да поставите по една саксия както в дома си, така и на бюрото си в офиса.

Пречиствател за въздух

Ако растенията ви се струват недостатъчни, можете, разбира се, да заложите на тежката артилерия, а именно пречиствател за въздух. На пазара ще откриете различни видове и размери, които гарантират успешно справяне с фините частици. Това, което трябва да съобразите при избора си, е големината на помещението, в което ще се ползва устройството.

Още по етикети

добра форма , здраве
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser