Преминете към основното съдържание

Мъфини с шунка, кашкавал и спанак

Правят се бързо и са изключително вкусни

© iStock
Необходими продукти
  • 250 г настърган кашкавал;
  • 2 ч. ч. брашно (може и пълнозърнесто) с пакетче бакпулвер;
  • 2 яйца;
  • 1 и 1/2 ч. ч. мляко;
  • 1/2 ч. ч. нарязана на ситно шунка;
  • голяма шепа бейби спанак;
  • микс от подправки (по желание).
Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Изсипете брашното в голяма купа. Разбийте яйцата, нарежете спанака и шунката. Направете кладенче в брашното, добавете всички съставки и смесете добре. Изсипете в предварително намаслена тавичка за мъфини, поръсете с подправки, ако желаете, и печете 25 минути или докато горната част на мъфините стане златисто-кафява.

© iStock

Още по етикети

храна , мъфини
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser