Преминете към основното съдържание

Мъж с чанта?

Все повече големи звезди като Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Леброн Джеймс премятат през рамо аксесоарът, набеден за женски
© IMaxTree

Повечето хора приемат чантата за женски аксесоар. И често в мъжка компания може да чуете всякакви истории за дамската чанта – онази бездънна яма, която побира всичко и тежи повече от дъмбелите във фитнеса. Станаха ли обаче и нуждите на мъжете като женските, а дори и по-големи, че им се налага да премятат през рамо чанта с размерите на голям салонен багаж? И какво толкова носят в нея, при положение, че виждаме все повече жени да побират нещата си във все по-малки чантички? Може би, подобно на нежния пол, и мъжете вече не могат да се разделят с крема си за ръце. Ситуацията обаче въобще не е такава. Освен че е удобство, мъжката чанта е и моден тренд през последните години. През 2014 г. Wall Street Journal отбеляза скачането на продажбите на мъжките чанти до 47%.

Днес все повече големи звезди като Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Леброн Джеймс и др. премятат през рамо мъжката си чанта, което води и до разширяването на пазара на този аксесоар. Производството на мъжки чанти става все по-масово от висок клас модни къщи като Givenchy и Giuseppe Zanotti до по-достъпните като Herschel. На седмицата на модата в Ню Йорк тази година последният писък на мъжката чанта се отрази в преметнато през рамо портмоне. Едно поне е сигурно, вариантите са много и различни, но при това разнообразие е лесно и човек да се обърка, затова ето няколко препоръчани модела:

 

Раница

Един от най-удобните аксесоари, перфектно решение за по-спортните момчета, а и не само. Редица марки представят раници в колекциите си, някои от тях като Perry Ellis включиха мъжкият аксесоар и в колекцията си за седмицата на модата в Ню Йорк. Раницата може да е допълнение не само към спортния аутфит, но и към ежедневния вид, дори към костюма в зависимост от материалите, от които е изработена.

 

Клъч

Този модел е добър завършек на класическия бизнес вид, но можете да го носите и без да сте костюмирани. В подкрепа на мъжките клъчове тази година застава есенно-зимната колекция на Louis Vuitton.

Месинджър чанта

Тя е идеална за мъжете, чието ежедневие налага носенето на лаптоп, таблет, тефтер... Именно затова е доста популярна сред студентите.

 

Сак

Този модел чанта не е само за фитнес. Много от модните марки предлагат варианти от кожа, които да се носят през деня – както с дънки, така и с костюм.

 

Текст Алекса Ивелин

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser