Преминете към основното съдържание

Мъжете предпочитат да не слагат презерватив, когато...

Имайте го предвид
© iStock

Оказва се, че за колкото по-привлекателна ви намира вашият партньор, толкова по-малка е вероятността той да иска да сложи презерватив по време на секс. Това показват резултатите от проучване, проведено едновременно в университетите в Саутхемптън и Бристъл сред 51 хетеросексуални мъже между 18 и 69 години.


НАИСТИНА ЛИ ЖЕНИТЕ ХАРЕСВАТ ТАКОВА ПОРНО?


Участниците трябвало да оценят атрактивността на 20 различни жени по скалата от 1 до 100, а след това да отговорят и на конктерни въпроси, сред които дали искат да правят секс с някоя от жените, какви са вероятностите да използват презерватив и дали се притесняват от болести, предвани по полов път. 

Резултатите били доста изненадващи - дори и рискът да хванат болест, предавана по полов път, не ги стряскал толкова, че да ги накара да използват презервтив.

Откъде обаче идва тази странна логика? Според един от авторите на поучването - Роджър Ингам, има две вероятни причини. Първата е, че мъжете искат да създадат поколение с жената, която намират за най-атрактивна - тоест водещи са инстинктите. Другото предположение е много по-социално конструктирано и идва от старото разбиране, че силните и успешни мъже спят с най-атрактивните жени. Точно затова мъжете са по-склонни да поемат риска и да правят секс без презерватив. 


18+: ПЕТ ФИЛМА, В КОИТО АКТЬОРИТЕ НАИСТИНА ПРАВЯТ СЕКС


Длъжни сме да ви напомним, че презервативът е задълителен, особено ако сте с нов партньор. Не само ще избегнете възможността да забраменеете, но и ще се предпазите от болести, предавани по полов път.

Още по етикети

връзка , жени , мъже , секс
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser