Преминете към основното съдържание

Музеят на модерното изкуство в Чикаго публикува книга за Върджил Абло

Публикацията на книгата ще съвпадне с откриването на мащабна изложба за дизайнера
© prestel_uk

На 10-ти юни в Музея за съвременно изкуство в Чикаго ще бъде открита мащабна изложба, посветена на основателя на марката Off-White и арт директора на мъжката линия на Louis Vuitton - Върджил Абло.

Планирана е и изложбта „Figures of Speech", която ще покаже целия творчески път на американския дизайнер и ще разкаже за всичките му дейности - в модата, архитектурата, музиката, графичния и мебелен дизайн, както и сътрудничество му с други артисти и дизайнери.

Също така, музеят и дизайнерът са подготвили книгата "Върджил Абло: фигури на речта", която ще влезе в продажба през юни.


ЛОГОТО НА OFF-WHITE - КРАЖБА ИЛИ ВДЪХНОВЕНИЕ?


Изданието включва снимки на най-добрите творби на Върджил през последните 20 години, както и есе от архитекта Рем Колхаас, писателя Лу Стопард и куратора Майкъл Дарлинг.

Отделни текстове в книгата са посветени на влиянието на африканската диаспора върху работата му и на това как дизайнерът съчетава в своите творби популярната култура.

Paris Fashion Week Men’s Spring 2019: Off-White

Галерия

Paris Fashion Week Men’s Spring 2019: Off-White

Снимки: IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser