Преминете към основното съдържание

Музика и танци през септември

Три концерта и един танцов фестивал ви очакват през първия месец на есента. Вижте какво и на коя дата в нашата селекция
© iStock

21 септември – 14 октомври

Пловдив ще се превърне в сцена за съвременни танци с фестивала One Dance Week 2018. 11-ото му издание ще бъде открито от арабската звезда Омар Реджех, който ще представи спектакъла си #Minaret. Сред най-очакваните представления са тези на Димитрис Папайоану и на японския хореограф Кенджи Шинохе. Повече за фестивала, както и подробна програма вижте тук.

© Stephan Floss

26 и 28 септември

Изключително балканско шоу ви очаква на тази дата с Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“. На сцената на Античния театър в Пловдив музикантът ще изнесе не един, а два концерта с най-големите си хитове през годините.

27 септември

Винсенте Амиго, по-известен като Краля на фламенкото, ще представи концерт-спектакъла си „Сърцето на Андалусия“ в Зала 1 на НДК. Очаква ви вълшебна лирична приказка за екзотичния дух на южната земя на Пиренеите, разказана с китарата на големия музикант.

27 и 28 септември

"Шоуто на ABBA" се създава преди повече от 15 години в чест на великите музиканти и ще гостува за първи път в България. На 27 септември в Античния театър в Пловдив и на 29 септември в Зала 1 на НДК ви очаква двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на шведската група. С над 2 милиона продадени билета в цял свят, „Шоуто на ABBA“ може да се похвали с пет пъти повече изнесени концерти от оригиналния състав на групата. Песните се изпълняват от шведите Waterloo и Националния симфоничен оркестър на Лондон, дирижиран от Матю Фрийман. Публиката в София ще може да чуе на живо и легендарния саксофонист на ABBA – Улф Андерсон.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser