Преминете към основното съдържание

Посрещаме Баба Марта с кауза за бежанците

Присъединете се към надбягването в подкрепа на хора, принудени да бягат от домовете си
© Shutterstock

От повече от четири години доброволците от Проект Бежанци работят с деца и възрастни, настанени в центровете за бежанци в София, като организират уроци по български, английски, компютри, спорт, музика, изкуство, както и екскурзии. Към момента над 60 доброволци посвещават поне два часа седмично.Проект Бежанци е отличен като Доброволческа инициатива на 2014 в България. Можете да научите повече за дейностите му на www.refugeeproject.eu.

Баба Марта бързала!

Днес, 1-ви март, Проект Бежанци организира надбягване под надслов "Баба Марта бързала!", като с него ще бъде отбелязан традиционния български празник Баба Марта, на който българите си разменят мартеници с пожелания за здраве и щастие през годината.

Подобно на мартениците, бягането е добро за здравето – започването на годината с тичане (или разходка) по краткото (2 км) трасе ще даде на участниците едно здравословно начало! 

Надбягването цели да повиши информираността за търсещите убежище и бежанците в България, както и да събере ценни средства, с които Проект Бежанци да може да продължи дейностите в центровете за бежанци през 2015.

Ние ще подкрепим надбягването на Проект Бежанци Баба Марта бързала!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser