Преминете към основното съдържание

На фокус е перфектната фигура за лятото

Пълен гид на моделиращи продукти за тяло по вид и състав
© iStock

Всяка помощ за добра форма и прекрасни извивки на тялото е добре дошла. Но заслужава ли си да отделяте внимание и средства за моделираща козметика и как да извлечете максимална полза от тях?

Независимо каква програма за влизане във форма сте избрали, добре е да включите в нея и козметични помощници. С помощта на тези продукти, ще успеете да коригирате определени участъци на тялото си. На тези места невинаги е лесно да премахнете недостатъците с помощта на диети и упражнения. Затова внимателно подхождайте при избора на кремове и гелове за коригиране.

Моделиращите кремове за тяло обикновено са предназначени за третиране на локални недостатъци. Т.е. да намалите килограмите си с тяхна помоще не е възможно, но да подобрите контурите си – да.

Обикновено може да ги разделим в три категории:

1. за отслабване и корекция на целулита

2. за дрениране

3. за подобряване на тена и на тонуса на кожата

Първите се прилагат по време на диети ии когато сте в процес на отслабване. Особено ефективни са в зоните като „любовните дръжки“, долната част на корема. Най-малкото тези продукти могат да подобрят резултата и състоянието на кожата и да поддържат резултата дълго във времето след това.

Дрениращите продукти се борят със задържането на течности в кожата. Те извеждат излишната течност от съединителната тъкан, т.е. Просто подобряват повърхността на кожата при допир. Само с тяхна помощ не е възможно да се справите с целулита. С тяхна помощ кожата става по-плътна. Дрениращите продукти са перфектен помощник на отслабващите, които нямат проблем с целулита. Тази козметика стимулира производството на колаген и еластин, връща тонуса на кожата.

След като изберете точния за нуждите ви продукт, необходимо е да се заемете с анализиране на съставките му. Един от най-известните липолитици е кофеинът. Той е най-чест „гост“ в антицелулитните продукти. Използва се също екстракт от грейпрфрут, конски кестен, гинко билоба и водорасли. Често са добавени и аминокиселини като треонин или карнитин. Всички тези компоненти имат едно общо действие: извеждат липидите от клетките – депа и в същото време стимулират циркулацията на кръвта. Ако комбинирате приложението на тази козметика с активно движение, тялото ще използва действието им като източник на допълнителна енергия. Ако само лежите на дивана, от кремовете няма да има никаква полза – те само ще овлажняват кожата ви.

За подобряване на тонуса на кожата особено помагат маслата. В състава им се съдържа токоферол – витамин Е, който е природен антиоксидант. Такива са масло от карите, жожоба, масло от кайсиеви ядки, масло от пореч.

Нанасянето има някои особености. Антицелулитният крем изисква масаж при втриването, т.е. Необходими са ви няколко минути, преди да се облечете. Гелът изисква само две-три движения, а маслата може да използвате по време на професионален масаж при дълги процедури.

Важно е да знаете, че при правилен избор и приложение, моделиращата козметика може да е от полза, но чудеса не може да сътвори. Под „чудеса“ имаме предвид, че не може да ви освободи от няколко килограма или кардинално да преобрази фигурата ви. Може да нанасяте гела ежедневно, но без допълнителни усилия не очаквайте да видите какъвто и да е резултат.

Няма козметика, която да донесе ефекта на редовни тренировки във фитнеса.

Още едно важно условие при използването на моделираща козметика е постоянството. Ако след достигането на търсения ефект, спрете да ползвате продукта, резултатът ще изчезне в рамките на един до три месеца (т.е. за времето на цикъла на обновяване на дермата). За поддържането му е необходимо профилактично да нанасяте продукта и разбира се да спазвате подходящ хранителен и двигателен режим. Коригирайте и приема на вода и кафе, но този съвет е актуален винаги.

Изчислете нормата според своите показатели: умножете теглото си в килограми по 30 мл. Ако е лято, към получената цифра добавете още 500 мл. Именно това е количеството вода, което трябва да изпивате на ден.

Автор Люба Вангелова

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser