Преминете към основното съдържание

На какво да обърнете внимание, когато купувате лубрикант

Мислите да използвате лубрикант, но все още се притеснявате, че избраният от вас, може да предизвика нежелани реакции? В редовете по-долу ще разберете защо е толкова важно да изберете правилния продукт и ще ви представим съставките на този тип средства – както „добрите”, така и тези, които трябва да се избягват.

Защо си струва да използвате лубриканти?

Има много причини! Този тип продукти перфектно овлажняват чувствителните зони и намаляват триенето по време на полов акт, благодарение на което предотвратяват възможно дразнене и увреждане на епидермиса. Гелът също повишава ефективността на презервативите, тъй като улеснява плъзгането - тогава вероятността повърхността им да бъде протрита или скъсана намалява значително. Освен това, много от тях имат и стимулиращи свойства, така че усещанията са още по-интензивни.

Безопасността преди всичко!

В никакъв случай не заменяйте лубрикантите си с друга козметика, като душ гел или лосион за тяло - така може да развиете алергична реакция или дори бактериална или вирусна инфекция, тъй като нарушават правилното ниво на pH на вагината. Те преминават от слабо кисели към алкални, като по този начин създават среда за размножаване на микроорганизми. В резултат на това кожата в интимната зона се зачервява, може да се появи и неприятно парене и сърбеж. А вие отлично знаете, че превенцията е много по-добра от лечението по-късно.

Задължителни компоненти в състава

Този тип гелове най-често се базират на вода или силикони. Понякога се добавят и други вещества, за да се увеличи усещането за овлажняване. А някои от тях, освен че поддържат необходимото ниво на хидратация в интимните зони, имат отлични антибактериални и противовъзпалителни свойства. Богат избор може да разгледате тук https://makeup.bg/categorys/781893/. Ако намерите информация на опаковката, че продуктът съдържа сок от алое, екстракт от лайка или екстракт от дъбова кора, тогава можете спокойно да го закупите. Струва си да се обърне внимание и на тези с добавен пантенол, който има фантастичен успокояващ ефект.

Съставки, които трябва да се избягват

SLS е силно изсушаващ агент - след като използвате продукт, съдържащ този компонент, може да имате погрешно впечатление за овлажняване, но то бързо започва да избледнява. Опитайте се да не купувате средства, които го съдържат.

Маслата, въпреки факта, че брилянтно изглаждат и хидратират кожата на лицето и тялото, определено не са подходящи за използване в лубриканти. Тези мазни вещества могат да повредят презерватива и да причинят инфекции в интимната област или пикочния мехур. Подобна е ситуацията и при глицерина.

Вече знаете, че този тип интимни гелове са специфични и изпълняват различни функции. Може да ги използвате не само по време на полов акт, но и за поддържане на адекватно ниво на вагинална хидратация. Епидермисът в тези зони ще бъде много по-устойчив на наранявания и ожулвания, а вие ще забравите за раздразненията и неприятното усещане за сухота за дълго време – и по време на бременност!messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser