Преминете към основното съдържание

На кино в двореца... край морето

От 19 до 26 септември
© istock

Ако сте като нас и все още не ви се разделя с лятото, ви предлагаме да отскочите до Варна следващата седмица. Там освен последните слънчеви лъчи и морският бриз ще ни очаква вълнуваща селекция от филми, избрани от над 3 000 заявки от цял свят. Събитието е IN THE PALACE, международен фестивал за късометражно кино.

За 16-а поредна година млади филмови творци, професионалисти и любители на седмото изкуство от страната и света ще намерят платформа за изява. От последното си издание фестивалът е сертифициран да номинира късометражни филми в седем категории за разглеждане от Академията за филмови изкуства и науки в САЩ за наградите „Оскар“. Т.е. някои от филмите в състезателната програма, които ще видим сега, ще се борят за най-престижната статуетка в света на киното!

Седемте дни ще бъдат наситени с кинопрожекции, дискусии, Q&A сесии, професионални срещи с личности от индустрията и др. Освен тях са предвидени и тематични музикални вечери с главни действащи лица Орлин Павлов и Живко Петров Трио, Джаз Будоар, LaMigra, NIKOBO и BG Vintage.

Повече можете да видите тук. Билетите са в продажба във Фестивален и конгресен център гр. Варна и в мрежата на Eventim. Да кажем „Довиждане, лято“ от първия ред!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser