Преминете към основното съдържание

На море през зимата: Бентота, Шри Ланка

Това е дестинацията на романтиците
© iStock

За какво мечтае всеки от нас, докато се бори със снега и студа? Разбира се, да топне крачета в топлата океанска вода. Силният сезон в Шри Ланка е от октомври до март, така че имате време да планирате своето морско пътешествие. Нашият съвет е не просто със затворени очи да поставите пръст на някой крайбрежен район, а да се насочите към любимият на всички романтици курорт Бентота.

Защо: Безкрайни плажове, опияняващи аромати и неописуеми залези – ако досега сте се съмнявали, че такава красота съществува някъде на земята, то Бентота ще ви убеди в противното. Плажовете са широки, дълги и спокойни, а хотелите не са много, което си е добра новина. Ще видите и много костенурки, които са избрали именно Бентота, за да се размножават. Не забравяйте и да покарате сърф! Все пак, това е една от най-добрите дестинации за водни спортове.


КОНЦЕПЦИЯТА "ПЛАЖЪТ" Е РЕАЛНА: ОТКРИХМЕ Я!


Къде да отседнете: Ако търсите традиционен дух, съчетан с модерни удобства, ви препоръчваме Taj Bentota Resort & SPA. Насладете се вкусна храна и релаксиращи SPA процедури, вдъхновени от аюрведа.

И още: Когато ви омръзнат плажовете (ако въобще това е възможно), отидете в историческото и търговско сърце на Шри Ланка – Коломбо. Обиколете оживените улици на триколка „тук-тук“ и посетете индуистките и будистки храмове.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser