Преминете към основното съдържание

На море през зимата: Ко Самуи, Тайланд

На този уникален тайландски остров може и да не е сниман филмът „Плажът“, но това не го прави по-малко красив
© iStock

Защо: Ко Самуи е от онези места, в които можете да намерите всичко. Една от най-големите забележителности са непроходимите джунгли и уникалните плажове. Всеки от тях има свое собствено „лице“ – на един можете да се забавлявате до зори, на друг – да се насладите на живописна гледка към покритите с тропически гори скали на Националния парк Анг Тонг, трети са любими на гмуркачите заради невероятния коралов риф, а на четвърти ще се докоснете до автентично рибарско селище. Да не забравяме и храната – Тайланд изобилства от екзотични плодове и морски дарове, които няма как да опитате на друго място.


НА МОРЕ ПРЕЗ ЗИМАТА: БЕНТОТА, ШРИ ЛАНКА


Къде да отседнете: Препоръчваме ви Four Seasons Resort Koh Samui, където ще се насладите не само на върховен лукс, но и на тренировка по тайландското бойно изкуство муай-тай.

И още: В Ко Самуи можете да разгледате не само природни красоти, но и такива, направени от човека. Като 12-метровата статуя на Буда в храмовия комплекс Wat Plai Laem или „Райската градина“ – малки статуи на хора и животни, направени от стар фермер насред гората. Препоръчваме ви да направите такава обиколка на гърба на слон.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser