Преминете към основното съдържание

На море през зимата: Кунфунадо, Малдиви

Перфектното място за релакс
© iStock

Хаваи е дестинация, която е синоним на красота, спокойствие и безгрижен живот. Кауаи обаче е различен курорт.

Защо: Островът е сред любимите дестинации на режисьорите заради невероятната растителност и фактът, че там има цели 69 плажа! На Кауаи се снима още от 50-те години на миналия век. Сред най-известните филми, заснети там, са „Кинг Конг“, „Джурасик парк“, „Карибски пирати: В непознати води“, „Аватар“ и „Тропическа буря“. Освен снимачна площадка, курортът е и любимо място за почивка на холивудските звезди. Само ще ви кажем, че наричат Кауаи острова градина, което се дължи на растителността и красотата на това място. Ще видите фермерски полета със захарна тръстика, тропически гори и девствени плажове. Това разнообразие във флората и фауната се дължи на факта, че на острова им цели 4 микроклимата.


НА МОРЕ ПРЕЗ ЗИМАТА: БЕНТОТА, ШРИ ЛАНКА


Къде да отседнете: Препоръчваме ви Princeville Resort, който предлага уникални гледки, супер лукс и и релаксиращи SPA процедури.

И още: Задължително посетете природната атракция Спаутинг Хорн – това са образувания от лава, от които при всеки прилив избухват гейзери с височина до 18 метра! Сред другите места, за които е хубаво да отделите време, са Ботаническата градина „Лавай“, в която има невероятна колекция от тропически растения, каньонът Уаймея, наричан „Гранд Каньон на Тихия океан“, и кратерът Уайалеале, който е известен с това, че е най-мокрото място на земята. А ако решите да поспортувате, заложете на голфа, който е особено популярен на острова.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser