Преминете към основното съдържание

На наградите Оскар! Забраняват на звездите да казват "Благодаря!"

Слага се край на дългите речи
Леонардо Ди Каприо и Силвестър Сталоун са сред номинираните за Оскар
Леонардо Ди Каприо и Силвестър Сталоун са сред номинираните за Оскар © Getty images

Тазгодишните номинирани за наградите Оскар ще трябва да се съобразят с чисто нови правила, що се отнася до благодарствените си речи. Екипът на Академията и продуцентите на телевизията, която ще излъчва на живо церемонията, решиха, че тази година ще направят всичко възможно събитието да не надвишава времето, което му е предоставено, както се е случвало винаги досега.

Сред новите правила е вече да няма дълги речи. Звездите ще трябва да се вместят в предвидените 45 секунди, време, през което да кажат каквото искат. Любопитното е, че всички номинирани предварително ще трябва да дадат на екипа на телевизията списък с хора, на които искат да благодарят. Този списък ще бъде излъчван на кино лента зад гърба на победителя, докато той говори.

Разбира се това провокира много критики, най-вече защото по този начин се отнема възможността звездите да изразят лично и на глас своята благодарност. Факт е обаче, че повечето актьори изгубват представа за времето, когато се качат на сцената и вземат в ръце така желаната златна статуетка. Сред тях е и Куба Гудинг-младши, който през 1997 г. грабна приза за "поддържаща мъжка роля" за филма "Джери Магуайър." Той не само, че не напусна, когато прекъсващата музика започна, но дори започна да подскача от радост на сцената.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser