Преминете към основното съдържание

На практика: как да се отпуснете преди секс

Следвайте тези 5 стъпки

© iStock

Предлагаме ви да следвате няколко кратки, но съдържателни съвета, които ще ви помогнат да се отпуснете преди секс. За тази цел ще трябва да се научите как да медитирате. Ето нашите 5 точки:

1. Намерете тихо място, седнете в поза лотос и затворете очи.

2. Фокусирайте се върху дишането си, което трябва да бъде дълбоко, от корема. Задържайте дъха си за няколко секунди, преди да издишате. Повтаряйте това упражнение в продължение на 5 минути.


МОЖЕ ЛИ МЕДИТАЦИЯТА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СТИГНЕМ ДО ОРГАЗЪМ?


3. Когато умът ви блуждае или искате да се откажете от медитацията (защото има голяма вероятност това да се случи), се фокусирайте отново върху дишането си. Понякога броенето наум помага, а другият вариант е да започнете да се вслушвате в звуците, които издавате при вдишване и издишване.

4. Това дълбоко фокусирано дишане ще ви помогне да балансирате своето ин (вдишване) и ян (издишване) и да откриете духовния си център. Освен това то ви помага да стимулирате сексуалния център в долната част на корема, познат като dan tien. Така че, когато сте наясно с усещанията си там, ще можете да заредите и своята сексуална енергия.

5. Увеличавайте времето за медитация всеки ден и се заредете с положителни мисли към себе си, но и към партньора си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser