Преминете към основното съдържание

На разходка из Токио

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Пренаселените улици и булеварди в центъра на Токио могат да ви завъртят във вихъра си и да ви оставят без дъх. Той обединява в себе си забързания градски начин на живот, космополитните квартали, луксозните ресторанти, барове, магазини, футуристично строителство, заедно с различни исторически забележителности, величествени храмове, светилища и замъци.

Императорският дворец е една от основните забележителности в Токио. Отворен е само веднъж в годината за посещение – на рождения ден на императора. В останалите дни не може да се види, защото е обграден от масивни каменни стени, дървета и водни канали. Част от градините обаче са отворени за посетители в определени дни.

Чували ли сте за електронния квартал „Акихабара“, наричан също „Акиба“? Името му е съкратено от думата „акибагахара“ (в превод на български – „поле с есенни листа“). Кварталът е популярен с многобройните си магазини за електроника и игри.

Една от най-известните и скъпи улици в града е „Гинза“. Ако искате просто да се разходите, без да харчите излишно, посетете изкуствения остров Одайба. Той се намира в новата част на Токио. Първоначално е бил построен за отбранителни цели, но днес се е превърнал в супер модерен квартал.

Каним ви на вълнуваща онлайн екскурзия в галерията ни. Идвате ли?

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser