Преминете към основното съдържание

На снимачната площадка на 3 хитови за 2017 филма

Какво ще кажете за ваканция като на кино? Или поне на място, където са снимани някои от тазгодишните касови филми, като "Жената чудо", "Дух в броня" и "Колибата"!
Гил Гадот в "Жената чудо"
Гил Гадот в "Жената чудо" © Columbia Pictures/ "Александра Филмс"

Добре дошли в ИТАЛИЯ

Това място е от... „Жената чудо“

Принцесата амазонка, изиграна от Гал Гадот, идва от райския остров Темискира (измислено място в комиксовата вселена на „Марвел“). За пресъздаването му са използвани няколко локации в Италия.

© iStock, Изглед към Тиренско море от Палинуро

Най-малко познатото от тях е градчето Палинуро, но тъкмо неговите брегове и гледки към Тиренско море виждаме във филма. Най-лесно ще стигнете до тук по вода – с ферибот от Неапол или Салерно.

© iStock, Бреговете на Палинуро

Внимание заслужава и призрачното село Крако. Обезлюдени заради свлачища и земетресения, днес пустеещите му постройки, разположени амфитеатрално към върха на неговия хълм, привличат туристи и снимачни екипи (не само на „Жената чудо“, но и на „Страстите Христови“ и „Спектър на утехата“ например).

© iStock, Призрачното село Крако

Добре дошли в ХОНКОНГ

Това място е от... „Дух в броня“

Филмът, в който виждаме Скарлет Йохансон като манга-киборг, е сниман предимно в новозеландското студио Stone Street в Уелингтън. Азиатското усещане обаче е постигнато със сцени, заснети в Хонконг.

©

В кадрите виждаме централната част на мегаполиса и квартала Джордан, който е като микрокосмос на работническата класа тук. Макар и лишен от блясъка на туристическите локации, той все пак е притегателен център за онези посетители, които се вълнуват от автентичния бит на хонконгските работници.

© iStock, Хонконг

Бойната сцена, в която Скарлет излиза от водата без дрехи, е на фона на Куори бей – друг квартал, популярен сред фотографите заради поразително високите и дълги панелни блокове. В щаба на „Ханка Роботикс“ пък ще разпознаете кулите на Липо център.

© iStock, Липо център

Добре дошли на брега на канадското езеро КУЛТУС

Това място е от... „Колибата“

Екранизацията по романа „Колибата“ на канадския писател Уилям Пол Йънг ни показва една особено красива канадска територия – езерото Култус, което е само на 80 км от Ванкувър.

© iStock, Езерото Култус, Канада

Езерото и паркът около него са популярна лятна дестинация за местните, които идват в подножието на Каскадите, за да почиват, събират тен, карат водни ски или уиндсърф. В по-оживената, югоизточна част на парка ще откриете ресторанти, голф игрища и други опции за забавление. Северозападната е по-уединена, също като във филма с участието на Сам Уортингтън.

©

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser