Преминете към основното съдържание

На среща в музея

Няколко добри причини да се разходите там с любимия човек този уикенд

О, първи срещи.

Всички сме попадали в поне един от тези сценарии: твърде много моменти на тишина, срамежлив събеседник, лош избор на филм, неудобно голяма сметка в ресторанта, твърде шумна обстановка... Първите срещи могат да са решаващи за впечатлението, което придобиваме и оставяме, а понякога обстановката е ключов фактор в това колко успешно ще премине тя.

За двойките, които вече са преживяли този кръг на ада и се радват на живота заедно, следващото предложение е също толкова в сила.

Музеи.

Може за съм предубена, но смятам, че е едно от най-добрите места, на които да заведем любим човек/кандидат любим човек на първа, десета или стотна среща.

Причина # 1: Романтично е.

Музеите ви дават асоциации с дълги, скучни разговори за древни артефакти и мълчаливи часове, прекарани в наблюдение на картини, които изглеждат едни и същи?

Помислете отново.

От липсата на тълпи и шум, до красотата на самата сграда и непрекъснатата близост между двама ви, обстановката дава шанс да опознаете другия, да се посмеете на някоя по-шармантна статуя и да откриете, че харесвате поне няколко едни и същи експоната.

Ако искате да запазите настроението дори по-романтично, планирайте късно посещение. Някои от музеите са отворени до привечер поне един ден в седмицата, или имат специални събития, за които държат вратите отворени до късно.

Причина # 2: Смислен, непринуден разговор.

Не всеки може да поддържа разговор от другата страна на маса в ресторант в продължение на часове, а постоянната размяна на въпроси може лесно да се почувства като интервю за работа. Да не говорим, че заради разговор в киното можете да бъдете екстрадирани от залата. Но нищо не е по-лесно от това да попиташ някого "Харесва ли ти това?"

Нямате нужда от богат опит в изкуството, за да поддържате разговора със събеседника си. Просто да спрете пред някоя картина и попитайте "Би ли закачил това в дома си?". Не се страхувайте и от несъгласие, напротив, използвайте случая да разберете какво харесва и не харесва другия. Твърде ярки цветове, защото са фенове на минимализма? Пейзаж на океан по време на буря, защото не могат да плуват? Саркофаг на мумия, ами, защото всички сме гледали филма Мумията от 99та?

Причина # 3: Достъпно е.

Кино и вечеря звучи като изпитана класика, но може да бъде твърде обвързващо за първа среща, и небюджетно за втора, трета и четвърта.

Музеите, от друга страна, са изненадващо достъпни. Доста от тях предлагат намаления в билета, някои са абсолютно безплатни. Няма ограничение във времето, което може да прекарате там, и спестените пари може да използвате за чаша кафе и нещо шоколадово в кафетерията/сладкарница наблизо.


Снимките са от SMK - Statens Museum for Kunst (Национална галерия на Дания) в Копенхаген.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser