Преминете към основното съдържание

Начинът, по който се смеем, разкрива характера ни

Психолозите вярват, че характерът на човек се разпознава не само от действията му, но и от начина му на говорене. Всеки от нас има характерни жестове и движения, над които не се замисля. Това важи и за смеха. Без значение как се смеете - силно, тихо, подигравателно, звънко или дрезгаво, смехът винаги отговаря донякъде на вашия характер.

Този тест е за жени. Предлагаме ви десет от най-често срещаните „видове“ смях. Намерете начина си на смях в тази десетка и ще научите нещо ново за вашия характер.

1. Типично ли е да докосвате устните си с малкия пръст, когато се смеете? Ако да, то това означава, че имате свои собствени идеи за добър тон, грация и женственост и че твърдо следвате тези идеи по всяко време и навсякъде. Обичате да бъдете в центъра на вниманието.

2. Покривате ли устата си с ръка, когато се смеете? Ако правите така, тогава сте малко срамежлива и не твърде уверена. Често се смущавате, предпочитате да останете в сянка и както се казва, да не се разкривате. Нашият съвет: не се увличайте със самоанализите и прекалената самокритика.

3. Често ли отмятате глава назад, когато се смеете? Това означава, че очевидно сте доверчива и лековерна, имате широка душа. Понякога правите неочаквани неща, като „съгласувате“ действията си само с чувствата си. И може би си струва да разчитате повече на разума.

4. Докосвате ли лицето или главата си, когато се смеете? Най-вероятно сте мечтателка, фантазьорка. Това, разбира се, не е лошо, но необходимо ли е така целенасочено да се опитвате да осъществите мечтите си, понякога напълно нереалистични? Повече трезвост и по-реалистичен подход към житейските проблеми – ето това ви е нужно.

5. Бърчите ли носа си, когато се смеете? Това означава, че чувствата и възгледите ви се променят бързо и често. Вие сте емоционален човек и очевидно – капризен. Лесно се поддавате на моментното настроение, което създава затруднения както за вас, така и за околните.

6. Смеете се на глас с отворена уста? Ако да, тогава принадлежите към темпераментни хора. Няма да ви навреди да придобиете малко сдържаност, умереност. Умеете да говорите, но е важно да можете и да слушате!

7. Накланяте глава, преди да се засмеете тихо? Тогава вие сте един от добросърдечните, съвестни хора, свикнали да се адаптират към околната среда и хората. Вашите чувства и действия винаги са под контрол. Никога не огорчавате и не разстройвайте никого.

8. Хващате ли брадичката си, докато се смеете? Тогава каквато и да е вашата възраст, е ясно, че запазвате чертите на младостта в характера си. И вероятно затова често действате без много колебания (но дали понякога това не е твърде безразсъдно?).

9. Присвивате ли клепачи, когато се смеете? Ако това е вашият начин на смях, това свидетелства за уравновесеност, самочувствие, изключителен ум. Вие сте активна и упорита личност, понякога, може би, повече, отколкото е необходимо – в такива случаи се опитайте да погледнете на себе си сякаш отстрани.

10. Нямате определен стил, когато се смеете. Ако това е така, очевидно принадлежите към индивидуалистите: във всичко и винаги, на първо място, се ръководите от собствените си мнения и преценки, като често пренебрегвате възгледите на другите. Може би това не се харесва на много от хората около вас.

Още по етикети

тест , смях , характер
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser