Преминете към основното съдържание

„Надеждата е красива”: фризьори с мисия

Йорданка Фандъкова подкрепи благотворителната инициатива, в която коафьорите на Cristian of Roma Group ще се обучават от психолози, за да дават кураж на онкоболни жени
© iStock

Броени дни преди светлите християнски празници, отбелязващи Рождество Христово, кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с представители на програмата „Надеждата е красива”. Г-жа Евгения Адърска – председател на „Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели” и ПР-експертът и преподавател Ива Екимова презентираха инициативата, която има за цел създаването на Национален регистър за осигуряване на фризьорско обслужване за жени с онкологични заболявания. Инициативата е предназначена както за дамите, преминали през най-тежкото изпитание в живота си, така и за професионалистите, които ще станат част от движението на надежда и съпричастност. Два пъти годишно, в рамките на всяко издание на престижните форуми за фризьорство в София и Пловдив, организирани от Christian of Roma Group, ще се провеждат семинари и обучения на професионалисти, изявили желание да станат част от движението „Надеждата е красива“. В тях заедно с психолози ще се преподават специфичните техники и подходи при обслужване на онкоболни жени.

„Искам да поздравя вас и всички, които ще се включат в „Надеждата е красива” - заяви по време на срещата г-жа Йорданка Фандъкова. – Това е много смислена инициатива, не е просто включване, а лична подкрепа за всеки един човек. Столичната община проведе най-голямата скринингова програма за рак на млечната жлеза, която обхвана над 5000 учители и се гордеем с нея. Знаете, че имам и личен опит и съм съпричастна към съдбата на жените, които са преминали през лечение със средствата на химиотерапия. В този контекст казвам, че на моята фризьорка съм много благодарна.”

© Пламен Колев, Йорданка Фандъкова, Ива Екимова и Евгения Адърска

Г-жа Фандъкова получи първия екземпляр от тиража на календар, който осигурява публичност и достъп до по-голям ресурс от подкрепа и информираност. Той излиза под най-новия бранд в портфолиото на Christian of Roma Group, Sexy Hair и ще бъде разпространен в 3 000 фризьорски салона. „Бих казала, че това е една много интелигентна форма на съпричастност. Тук се подхожда с голямо разбиране и желание. Инициативата идва от хора, които професионално са се срещали с жени, минали през лечение със средствата на химиотерапия. Радвам се, защото, излязла от сърцата и душите на Christian of Roma Group, инициативата „Надеждата е красива” ни среща на полето на живота. Ето защо е удоволствие да имаме подкрепа във Ваше лице, като човек, който познава и работата на Асоциацията”, добави в заключение г-жа Евгения Адърска, председател на „Асоциацията на онкоболни и приятели”, партньор на „Надеждата е красива”.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser