Преминете към основното съдържание

Наградата, която може да доведе Кралицата на модно дефиле

H&M Design Award затвърждава позицията си като един от най-уважаваните модни конкурси
Ан-Софи Йохансон и Сабина Скаруле
Ан-Софи Йохансон и Сабина Скаруле

На специална церемония в Берлин Сабине Скаруле бе обявена за победител в тазгодишното издание на H&M Design Award 2020.

Младата дизайнерка от Латвия е завършила престижното учебно заведение Royal Academy of Fine Arts в Антверпен, Белгия. Тя бе избрана от експерти от модната индустрия благодарение на нейната колекция, вдъхновена от традициите на родината й, а наградата й възлиза на €50 000.

H&M истински вярва в подкрепата на младите таланти в модата.

Със своето девето издание H&M Design Award затвърждава позицията си като един от най-уважаваните модни конкурси, подкрепящ дипломирали се дизайнери в ключов момент от тяхната кариера.

„Това е невероятно! Да спечеля H&M Design Award е страхотна отправна точка за мен и старта на моя собствен лейбъл. Тази награда отваря врати и ми дава свободата да осъществя мечтите си“, споделя Сабине Скаруле.

„Моделите на Сабине бяха наистина прекрасни. Създала е една много емоционална колекция, която истински те докосва. Притежава толкова различни елементи, прецизна изработка и техника. Кара те да искаш още от нея!“, казва Ан-Софи Йохансон, творчески консултант в H&M.

Печелившата колекция на Сабине представя спомените от нейното детство в Латвия.

Техниката на изработка идва от ерата преди интернет, когато е шила дрехи заедно с майка си. Сабине се вдъхновява от това наследство и го поглежда от нов, различен ъгъл, претворявайки го в плетени облекла, заиграващи се с мащабни шевове и фолклорни мотиви и контрастиращи изискани и женствени кройки.


ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ: ЕЛИЗАБЕТ II Е ГОСТ НА СЕДМИЦАТА НА МОДАТА В ЛОНДОН


Сабине се присъединява към списъка от победители, които днес се радват на международен успех.

Ричард Куин, спечелил наградата през 2017 г, днес е едно от най-горещите имена в модата. Нейно Величество Кралицата бе на първия ред на едно от ревютата му, а Cardi B спря движението в Париж, облечена в негов модел. 

Журито тази година включваше Прия Алувалия, победител в H&M Design Award 2019, фотографа Феликс Дол Мейлът, модния редактор на Glamour Германя Вероник Тристрам, базирания в Лондон Хари Фишър, посветил се на подкрепата на млади таланти в модата, както и творбческите консултанти в H&M Ан-Софи Йохансон и Маргарета ван ден Бош.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser