Преминете към основното съдържание

Най-богатите модни магнати за 2017

Въпреки че модната индустрия е в криза, все още имена на модни магнати, които попадат дори и в списъците на най-богатите личности на планетата
Собственикът на гиганта Inditex Амансио Ортега Гаона
Собственикът на гиганта Inditex Амансио Ортега Гаона © Getty

Тежки времена настъпиха за модната индустрия през изминалата 2017 година. В дни, когато Armani намалява модните си линии до 3, а име като Lanvin се чуди как да се задържи на повърхността, изданието за мода Fashion United направи класация за най-богатите хора в модния бизнес. 

Може би се досещате кои са първенците?

Ето, че за поредна година на челна позиция застава собственикът на гиганта Inditex, Амансио Ортега Гаона. Притежателят на едни от най-известните масови брандове за мода Zara, Bershka и Massimo Dutti притежава богатство, оценяващо се на 71 милиарда долара. Освен, че е най-богатият моден магнат в момента, Ортега попада и в класацията на Forbs за най-богатите хора на планетата. 

© Getty, Президентът на LVMH Бернар Арно

След Амансио, в челната петица попадат имената на президентът на LVMH Бернар Арно, който притежава 41,5 милиарда долара, следвани от семейство Бренникмайер ( собственици на немската верига C&A), ръководителят на Hermès Бертран Пюеш, както и основателят на Nike Фил Найт. 

© Getty, Ален Вертхаймер - собственик на Chanel

По надолу в класацията присъстват имената на Ален Вертхаймер - собственик на френския моден гигант Chanel, главният акционер на H&M Стефан Персон и създателят на Uniqlo - Тадаши Янаи.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser