Преминете към основното съдържание

Най-често пращаният СЕКСотикон е...

...плод, ала не бързайте да залагате на банана!
Това е поредното проучване, което потвърждава връзката между секса и емотиконите.
Това е поредното проучване, което потвърждава връзката между секса и емотиконите. © iStock

Можете ли да се досетите кой е най-изпращаният емотикон при онлайн свалките? Според скорошно проучване, поръчано от сайта за запознанства match.com и обхванало потребители от 25 държави с чатове на над 8 езика, повече от половината мъже и жени използват намигащото личице, когато флиртуват.

Усмивката е вторият по популярност емотикон във виртуалните ухажвания. В разговорите за романтика пък превес взима личицето със сръцевидните очи.


                                     НАПРАВЕТЕ СЕКСИ ПЪРВО ВПЕЧАТЛЕНИЕ


Това е и поредното проучване, което потвърждава връзката между секса и картинките в чата: 54% от от необвързаните участници в него, които са изпращали емотикони, правят повече секс, в сравнение с 31% от онези, които разчитат само на думите.

Секси градина

По-разгорещените разговори обаче залагат на далеч по-нетрадиционен подход при избора на секси емотикон. Проучване, обхващащо употребата на помощните картинки в Twitter, установява, че при разговорите със сексуален заряд най-често използваният емотикон е... патладжанът. За изненада на авторите на изследването, плодът (да, това всъщност е плод, макар и използван в готвенето като зеленчук) се оказал дори по-популярен от банана в мръснишките постове.

Което ги накарало да проверят кой пол коя от двете картинки предпочита, а също и да сравнят резултатите с оглед на географията. Заключението: в Европа бананът бил два пъти по-използван като фалически символ, докато в Щатите – тъкмо обратното, потребителите туитвали два пъти по-често патладжани. И в двата региона обаче жените избирали банана, за разлика от мъжете, които предпочитали да изпращат намеци с по-дебелия на вид зеленчук.

Тайният речник 

Сред останалите често употребявани емотикони при чатовете на тема секс се нареждат: прасковата, носът и комбинацията от знаци с длани „сочещ показалец“ + „палец и показалец, сключени в символа за ОК“. Последното бе изтълкувано от наша позната като опит на колегата й да я похвали. „Мислех, че това е неговият начин да ми каже: „Ти си супер“, по време на една от срещите в офиса – тайно, за да не ревнуват по-амбициозните колежки.“

Ревност трябвало да изпитва всъщност съпругата на въпросния колега. Предвид подхода му в чата, силно се надяваме да не го е чакала у дома с кьопоолу само защото е получила от него някой и друг патладжан.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser