Преминете към основното съдържание

ДРЕСКОД: Черно! Най-добре облечените от червения килим на BAFTA

#TIMESUP продължава. Актрисите отново заложиха на черния цвят.
© getty

Вчера, на 18 февруари в зала "Роял Албърт Хол" в Лондон, се състоя 71-ата церемония BAFTA - често наричан "Британския Оскар", тъй като е най-престижната награда за филми в Обединеното кралство и резултатите от него до голяма степен предсказват избора на американската академия.

Тази година BAFTA подкрепи инициативата на "Златния глобус" и жените отново се появиха в черни и тъмни визии.


БИВШАТА СЪПРУГА НА ХАРВИ УАЙНСТИЙН ОТКАЗА ДА ПОКАЖЕ КОЛЕКЦИЯТА СИ НА NEW YORK FASHION WEEK


Мотивът на черната визия на червения килим е станал част от непрекъснато нарастващия импулс на движението Times Up за борбата със сексуалния тормоз. В продължение на няколко месеца в Холивуд са широко разпространени секс скандали от киното и модната индустрия.

Всичко започна с обвиненията срещу продуцента Харви Уейстейн от редица актриси, а репутацията на Кевин Спейси, Джеймс Франко и 74-годишния фотограф Патрик Демаршелие също бяха сринати.  


ЛЕГЕНДАРНИЯТ ПРОДУЦЕНТ ХАРВИ УЕЙНСТЕЙН УВОЛНЕН ЗАРАДИ СЕКС СКАНДАЛ


За да привлекат вниманието към проблема с тормоза и в солидарност с жертвите на сексуално насилие, звездите продължават да се появяват на значителни събития в черно облекло. Първото такова събитие беше "Златен глобус", после "Грами" и сега - "БАФТА".

В очакване на имената на победителите, разглеждаме най-зрелищните образи на знаменитостите от червения килим на церемонията:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser