Преминете към основното съдържание

Най-добрите места за меден месец според редакторите на ELLE по света

Истинската любов изисква истински изживявания. И незабравими дестинации! Редакторите на ELLE по света издават любимите си кътчета за бягство от действителността, гушкане и релакс
На крилете на любовта
На крилете на любовта

CHABLE RESORT, МЕКСИКО

Преди 300 години това било имението на Сан Антонио Шабле, в което пасял добитък и растяла царевица. Превъртаме лентата до наши дни, когато Chable е отличена с редица награди луксозна дестинация, която има свой ресторант и SPA, и всичко това – насред буйната тропическа джунгла. Наоколо са и 40-те къщички и вили, пръснати из огромна площ (750 акра, ако трябва да сме точни) и всичко, което ви трябва за пълно щастие, може да бъде намерено по пътечките, които се вият из имението.

Chable Resort,  Мексико

„Тук са съчетани архитектура, природа и традициите на маите“, казва Джорди Линерас Ривас, онлайн редактор на ELLE Мексико. Дори шаманите са на една ръка разстояние, ако пожелаете да изпълните древната церемония Темаскал – за изчистване на душата. Така вие и вашия любим можете да се обвържете на духовно ниво, в случай че подобно желание е било в to-do списъка ви. Събудете се и се потопете в личния ви басейн (вкусно подкрепление преди закуската ви очаква на вашата тераса), докато се наслаждавате на оркестъра от птичи чуруликания, идващи от короните на дърветата.

chableresort.com

+52 55 4161 4262

ЦЕНИ ОТ: 800 ЕВРО

CHEVAL BLANC RANDHELI, МАЛДИВИ

Няма по-чисто и неподправено блаженство от това! В прелестния атол Нуну единствената ви задача ще е да се потопите в рая на Cheval Blanc Randheli. Заобиколен от растителност, този ултрашикозен хотел може да се похвали с „гениална смесица от дизайн и съвременно излъчване“, по думите на колегите ни от ELLE Китай. Дори свещите тук са създадени по поръчка (отправена към легендарния парфюмерист на Christian Dior – Франсоа Демаши).

Cheval Blanc Randheli, Малдиви

А хотелското Guerlain SPA (представете си какви удоволствия ви очакват там...) е разположено на свой собствен остров. 45-те просторни вили разполагат със собствен иконом, готов да разопакова багажа ви, да ви напълни ваната или да ви направи резервация в който и да е от 5-те ресторанта, преди да сте отишли на йога или гмуркане в тюркоазените води. Ултимативното преживяване за влюбени, разбира се, е резервирането на личен остров с вила, в която ви очакват персонален шеф готвач и собствено SPA.

chevalblanc.com/randheli/en

+960 656 1515

ЦЕНИ ОТ: 1900 ЕВРО ЗА ДВАМА

ARCTIC TREEHOUSE HOTEL, ФИНЛАНДИЯ

Ако не се сещате за Финландия, когато си представяте сватбено пътешествие, може би след малко ще промените мнението си. И ще се разтопите от удоволствие, за разлика от лапландския сняг, щом зърнете Arctic Treehouse Hotel. Със своите луксозни къщи, които приличат на кубове върху кокили, разположени по горския склон, той е перфектното място за „гушкане с любимия, докато гледате северното сияние от леглото“, казва Кели Фънг, главен редактор на ELLE ЮАР.

Arctic Treehouse Hotel, Финландия

Ако резервирате арктическа стъклена къща, ще се насладите и на своя лична сауна, преди да опитате местната кухня в хотелския ресторант Rakas. Внимавайте прегръдките с вашата половинка да бе разтопят всичкия сняг наоколо!

arctictreehousehotel.com

+358 505 176 909

ЦЕНИ ОТ: 359 ЕВРО

BABYLONSTOREN, ЮАР

Бягство в провинцията, действаща ферма, луксозен хотел и SPA – всичко това в едно! В подножието на планината Симонсберг ще откриете Babylonstoren, ферма в датски колониален стил, от която струи такова очарование, че не можем да не се похвалим – собственичката е бившият главен редактор на ELLE ЮАР. Красиво обзаведената ферма хотел се гордее със своя екологичен подход. Да не пропускаме и виното ѝ, отличено с редица награди.

Babylonstoren, ЮАР

Главният ресторант – Babel, често трябва да бъде резервиран поне два месеца по-рано, а продуктите за ястията идват направо от самата ферма. Пробвайте своя талант в градинарството със специално организиран за целта уъркшоп, опитайте процедурите за лице в SPA-то или се качете на някой велосипед и се насладете на ботаническия пейзаж. Ако се нуждаете от още убеждаване, послушайте Кели Фънг, настоящия главен редактор на ELLE ЮАР: „Това е идеалната алтернатива на типичните плажни курорти, изтъркали се като дестинация за меден месец!“

babylonstoren.com

+27 (0) 21 863 3852

ЦЕНИ ОТ: 263 ЕВРО

ROYAL PALM BEACHCOMBER, МАВРИЦИЙ

Затворете очи и си представете: плаж с фин бял пясък, палмови дървета, полюшвани от лекия бриз, който идва от тюркоазените води, а вие придремвате на шезлонга. Ненадейно, на ръка разстояние от вас се появява коктейл, който тъкмо сте помислили да поръчате (отново). Сега отворете очи: намирате се в рая, или по-точно – в хотел Royal Palm Beachcomber на остров Мавриций!

Royal Palm Beachcomber, Мавриций

Тук всичко се върти около безупречното гостоприемство Джовани Спарачио от специалното сватбено издание на ELLE Италия. Луксът е не просто призвание, то е съставна чат от всичко наоколо, така че за каквото и да мечтаете – от излежаване на райски плаж, през това, да си правите барбекю боси на пясъка, до закуска с гледка от балкона – сте в добри ръце.

beachcomber-hotels.com/fr/hotel/royal-palm-luxury

+230 209 8300

ЦЕНИ ОТ: 333 ЕВРО

BILL & COO SUITES AND LOUNGE, ГЪРЦИЯ

С изглед към Егейско море, сгушени в сърцето на Миконос, Bill & Coo Suites And Lounge имат за цел онова, което казва и името им – да осигури на влюбените уединение, без да прави компромис с най-доброто от гръцкия лукс. Можете да се насладите на залеза от личния ви басейн или да съзерцавате звездите от главния басейн на хотела.

Bill & Coo Suitеs And Lounge, Гърция

„Тук минималистичният дизайн среща пълната релаксация“, казва Джангджо Юнг, моден директор на ELLE Корея за мястото, където безупречното обслужване и 32-та апартамента с гледка към морето успяват да предизвикат възторг у всеки гост.

bill-coo-hotel.com/suites/

+30 22890 26292

ЦЕНИ ОТ: 800 ЕВРО

CLAYOQUOT WILDERNESS RESORT, КАНАДА

Дълбините на канадската дива природа са най-доброто място за откъсване от света и свързване отново със себе си. Особено когато говорим за луксозен глемпинг! Достъпна само с хеликоптер или по вода, тази еко дестинация е на топ място в класацията на ELLE Канада. Главният редактор Ванеса Крафт я определя като „истински възстановяващо бягство“.

Clayoquot Wilderness Resort, Канада

Интериорът на 25-те палатки за гости се заиграва с винтидж акценти, като печки на дърва и газови лампи, но това не се отразява на удобствата – подово отопление и електричество навсякъде (макар че ще се изненадате колко малко ще ви трябва на практика). Дните ви ще са запълнени с езда, стрелба с лък, наблюдение на мечките и обиколки на местността с хеликоптер, а ако предпочитате спокойствието – може би със сутрешна йога и вечерни масажи, докато през останалото време се преструвате, че сте се върнали 200 години назад във времето.

wildretreat.com

+1 888 333 5405

ЦЕНИ ОТ: 1400 ЕВРО

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser