Преминете към основното съдържание

Най-добрите продукти за тен у дома

Равномерно почерняване без рисковете от излагане на слънце

Почти всички от нас очакват с нетърпение лятото - високите температури, леките дрехи, дните на плажа. Лесно е да забравим негативните ефекти на слънцето върху кожата, когато трудно може да го избегнем, а и сме си мечтали за него толкова месеци на студена зима и дъждовна пролет. И все пак необходимо е често да си припомняме, че продължителното излагане на слънчеви лъчи, особено когато са най-силни в средата на деня, има своите дълготрайни ефекти - петна по лицето и ръцете, перманентно дехидратирана кожа, задълбочаване на бръчките и риск от развиване на канцерогенни петна (меланома). 

Като човек, който е изгарял само веднъж (съвет: не заспивайте на слънце в Мароко през юли), през по-голямата част от живота ми не съм отброявала часовете, прекарани на слънце, и доста често откровено отказвах да нанеса слънцечащитен лосион на плажа от желание да придобия възможно най-силен тен за най-кратко време. Едва след като се преместих в Дания, където слънчевите лъчи не са чести, но когато ги има са изключително силни, започнах да преосмислям практиките си.

В резултат развих полезни навици като: 1. Никакво слънце през обедните часове, 2. Слънцезащитен крем след всеки сутрешен душ, ако планирам да прекарвам деня навън и е слънчево, 3. Защитен фактор 50 след дневен крем, всеки ден, винаги. 4. Ако все пак искам силен тен, мога да си го набавя от бутилка, бързо и безопасно.

Последната точка влиза в употреба особено преди ваканции, но с подходящите продукти може неусетно да се превърне в лесна и приятна стъпка от режима за красота. Ето и любимите ми:

За изключително естествен тен с минимални усилия и градивни резултати
Dove DermaSpa Summer Revived Self-Tanning лосион за тяло

 

 

Ако никога не сте използвали продукти за тен, това е добро място да започнете. Лосионът на Dove идва в два варианта според естествения цвят на кожата ви - Fair to Medium и Medium to Dark. Последното допълнение към серията е вариант с блещукащи частички, които изглеждат чудесно на хартия, но в действителност се пренасят върху дрехите скорострелно. Оригиналните две опции комбинират ефикасна хидратираща функция с постепенно потъмняване, което не се пренася по дрехите, попива бързо и при спиране на употреба избледнява без досадни ивици и петна. 

За бързо развиващ се дълготраен тен
Bondi Sands Self Tanning Foam & Liquid Gold Self Tanning Dry Oil

 

 

Bondi Sands е австралийска марка, която може да се закупи от множество онлайн магазини за козметика с доставка до България като например Look Fantastic, BeautyBay и европейската версия на собствения им уебсайт. Абсолютните ми фаворити са тяхната пяна и сухо олио - за две съвсем различни цели. Сухото олио е лесно за употреба, лесно за поддръжка и изсъхва напълно в рамките на два часа, без да оставя следи, докато хидратира кожата. Пяната им изисква малко повече усилия: 6 часа период на изсъхване, през който трябва да се носят тъмни и свободни дрехи, редовно ексфолиране и нанасяне с “ръкавица за тен“, но си струва. Издържа минимум седмица и има силата да промени тена ви от “юристко бял“ до “спасителка на плажа“ с перфектен бронзов оттенък. Преди великденската ми ваканция в Португалия използвах пяната два пъти и резултатът не разочарова.

За най-райските аромати, ускорено потъмняване и лека слънцезащита
BaliBody Tanning Oils

 

Още една австралийска марка и вероятно най-популярната в Инстаграм. BaliBody пристигат под формата на олио за тяло с SPF 6/15 формулирано с натурални съставки и хидратиращи агенти и дори успокоява екзема, белези, целулит и акне (които слънчевите лъчи обикновено влошават). Това е и марката от тук изброените с най-широк диапазон от продукти, включително такива разработени специално за лице, за след плаж и за блясък на кожата (който не се пренася по дрехите). Малко по-високата цена си струва за тези от вас, които ненавиждат аромата на препечена филийка, който обикновено съпътства подобни продукти. Аз лично нямам нищо против него и избирам BaliBody най-вече заради добрия подбор на съставки и опаковката, която независимо колко дълго пътувате и колко зле се отнасят с куфара ви, никога няма да протече. За подчертано шоколадов тен като на моделите на Victoria’s Secret, това е вашето тайно оръжие.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser