Преминете към основното съдържание

Най-добрите упражнения за дупе и крака

Съобразяваме се с личните ви фитнес предпочитания

© iStock
За фитнес маниаците

© iStock

Опитайте: ходене с напади и дъмбели

Защо: оформят перфектно дупето и краката.

Как: Дръжте по един дъмбел във всяка ръка. Започнете с ръце, отпуснати до тялото, изправен гръб, гърдите напред и леко допрени лопатки. Стегнете и мускулите на корема. Дръжте горната част на тялото изправена и направете голяма крачка напред с десния крак. Свийте коляно, така че да е в една линия с пръстите на крака, а задната част на бедрото, трябва е леко сгъната към прасеца. Стегнете мускулите на краката и на задните части, докато връщате в изходна позиция. Повторете и с левия крак.

Колко: две до три серии от по 15 повторения за всеки крак.

За бягащите

© iStock

Намерете хълм с лек наклон. Направете 4 серии от по 5-минутни спринтове нагоре и надолу по хълма, ако сте начинаещи, 3 серии по 8 минути за напреднали и 3 серии по 10 минути за истински бегачи. Почивайте си поне 2 минути между отделните серии.

За феновете на йогата

© iStock

Застанете на колене с ръце на пода. Вдигнете и изпънете единия крак, като държите ходилото в контрашпиц, издишайте, сгънете в коляното и го насочете към главата си. Издишайте и върнете крака обратно. Направете по 10 повторения на всеки крак в три серии.

За практикуващите високоинтензивни тренировки

© iStock

Клекнете сякаш сядате на въображаем стол и направете два кратки пружинирания с дупето, като следите бедрата ви да са паралелни на земята. Изправете се със скок и завъртете тялото на 90 градуса. Приземете се в клек позиция. Повторете като се въртите в кръг – първо за 30 секунди по посока на часовниковата стрелка, а после 30 секунди на обратно.


КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗДРАВ ГРЪБ?


ELLE съвет

Искате да подобрите мускулния си тонус? Заменете лошите мазнини с добри. Тези с животински произход вкарват токсини в тялото и могат да направят целулита още по-видим. Вместо това изберете кокосово масло и авокадо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser