Преминете към основното съдържание

Най-доброто от Резорт 2020 колекциите

5-те дефилета, които трябва да видите

Колекциите на сезон Резорт 2020 до този момент наброяват 45. Ето хайлайтите засега:

Emilio Pucci

Бохемски принтове и артистични цветови комбинации са в ДНК-то на бранда, и този път те не изневериха на почитателите си. Разкошни макси рокли за специални случаи се редуват със стилни предложения в мини дължина за деня. Не отсъстват и спортни елементи под формата на бомбър яке и бермуди, както и плажни аутфити и бански костюми, които плачат да бъдат заведени в Санторини или Южна Испания. Свежа, лесна за носене и комбиниране колекция, либерална към различни телосложения.

Oscar de la Renta

Нечаквано добра комбинация от метални елементи и вериги за дневните ансамбли, и романтично драпиране за вечерта/парти. Вдъхновена от Япония и техен император от XIX век, който асимилирал елементи на военните униформи от Западна Европа за собствената си войска, колекцията представя препратки от момента с хибридно яке-кимоно и принт на азиатски цветя. Личен фаворит!

Louis Vuitton

Историческият TWA Flight Centre, или Терминал 5, в Нюйорското летище JFK се превърна в дефиле, макар и затворен за полети от почти 20 години. Метафората за пътуване през времето е видна в присъствието на иконични елементи от изминалите десетилетия: супер къси рокли и аксесоари от 60-те, ръкавите "прилеп" и полите-балон от 80-те, свободните панталони и обемни кубинки от 90-те. Съобщението е ясно: днес ние сме граждани на различни десетилетия наведнъж. Но якетата, якетата са божествени! 

Chanel

Виржини Виар е напът да накара всички ни да преосмислим ролята на панделките като нещо, което е присъщо само за парти обувки и булчински рокли. Натоварена с тежката задача да продължи наследството на две икони - Коко и Карл, тя залага на класическите елементи на марката (туид, жилетки, свободни по тялото рокли), с приятна нова доза лекота на материалите и кройките, замествайки структурираността и геометричните пропорции на Карл. Резултатът е колекция, която изглежда луксозно, но не и статично.

Valentino

Пиерпаоло Пичоли заснема колекцията си в ботаническата градина на Рим и това обобщава добре духа на произведенията му за сезона - на сафари в града. Максималистични животински принтове, земни цветове и пера, група неща, които лесно биха могли да преминат в графа “твърде изтъркано“ или “твърде тежко“, но някак остават в зоната на секси, реалистично и дори романтично. 

Кой е вашият фаворит? Или може би не фигурира в списъка? Очакваме вашите коментари!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser