Преминете към основното съдържание

Най-мускулестата баба в света навърши 80 години

Учудващо е кога е започнала да се занимава със спорт

Много от нас с години се опитват да започнат редовно спортуване. От понеделник. Ако отново сте убедени, че е по-добре да се отдадете на любимия си мързел, погледнете неподражаемата Ернестина Шепърд от САЩ. Тя е една от най-старите жени бодибилдъри. Наскоро тя навърши 80 години, но и до днес продължава да ходи по състезания и да тренира за маратони. А фигурата й напомня на много 20-годишни.

Самата Ернестина казва, че през по-голямата част от живота си е изкарала с малко движение и не обичала физическите натоварвания. Започнала е да се занимава активно едва на 56 години заедно със сестра си. По това време и двете се пристрастили към аеробиката и започнали да участват на състезания за културисти. През 2010 г. тя вече попаднала в Книгата на рекордите на Гинес като най-старата жена културистка.

Всеки свой ден тя започва с медитация, като става в 3 ч. сутринта. Следва крос, а в 8 ч. – индивидуална тренировка. Вечер си ляга не по-късно от 22 ч. Задължително готви за любимия си мъж Колин, с когото живее вече 60 години. В диетата им влизат ориз, пилешки гърди, бадеми, яйца, както и много вода.

Ернестина е доказателство, че можем да започнем със спортуване във всяка възраст.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser