Преминете към основното съдържание

Най-предпочитаният град за Коледа в Англия е...

...далеч от Лондон, чак в сърцето на Острова, където пелените от сняг са приказна гледка, а Дядо Коледа прекосява с шейна улиците по няколко пъти на ден
© iStock

В цяла Англия няма друго място с такава коледна атмосфера! Почти всички магазинчета, пъбове и кафенета са с украсено и осветено коледно дърво пред входа си. Празничната декорация светва скоро след средата на ноември и отбелязва старта на коледните активности, сред които основна атракция е дядо Коледа, прекосяващ с шейна Касълтън по няколко пъти на ден.

Малкото английско селце с каменна архитектура се намира в сърцето на Острова – насред националния природен парк Пийк Дистрикт. Околността е предимно долини със стръмни хълмове и пасища, които, под пелена от сняг, също са приказна гледка.

Кога да дойдете 

Коледните светлини се палят още на 18 ноември.

© iStock

Как да стигнете 

Касълтън е на час с кола от летищата на Манчестър и на Шефилд.

Какво да видите 

Главните забележителности в района са четири пещери. Едната е затворена през зимата, а до друга се стига само с лодка по подземен канал, изкопан навремето от миньори. Но в останалите две се провеждат незабравими концерти – с коледен хор на светлината на свещи в едната и с брас бенд в другата. Посетете и руините на старинния замък Певерил, част от националните туристически обекти в Англия.

За повече информация: www.visitcastleton.co.uk

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser