Преминете към основното съдържание

Най-важният американски фотограф с изложба в София

Творби на Раян Макгинли са в колекциите на Стела Макартни и Сър Елтън Джон

На 12 декември във Vivacom Art Hall се откри изложба на един от най-известните съвременни американски фотографи Раян Макгинли. 20 мащабни фотографии, заснети през лятото на 2013 година, ще бъдат изложени до 30 януари 2015 г.

Раян Макгинли е сред най-влиятелните съвременни фотографи, започнал кариерата си на 21, а на 25 става най-младият фотограф със самостоятелна изложба в Whitney Museum of American Art. Обявен за фотограф на годината от American Photo Magazine, негови творби присъстват в престижни световни галерии и музеи, а също и в частни колекции на Сър Елтън Джон, Стела Макартни, Евгений Лебедев, Паоло Булгари, в колекциите Saatchi, Frank Suss.

Експозицията на Раян Макгинли е третата самостоятелна изложба в рамките на платформата “Майстори на фотографията”, създадена от фондациите “Мусиз” и “Америка за България”. Специално за откриването от Брюксел и от Ню Йорк пристигнаха още значими за световното изкуство личности. Това са Десислава Димова - куратор на изложбата, историк на изкуството и писател, Алиса Бенет – от нюйоркската галерия Team, работила и за Аликзандър Маккуин, и Саниша Маркович – визуален редактор на новия каталог на Раян Макгинли от издателство Rizzoli, Ню Йорк.

Да видите частица от световното изкуство в София е шанс, който не трябва да пропускате!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser