Преминете към основното съдържание

Наистина ли гурмето измества секса?

Ако изобщо има нещо по-хубаво от секс, то е буквално под носа ни – в нашите чинии. Които са пред нашите телефони. С които искаме да изкрещим на целия свят: „О о о, да! Това е!“
52% от жените предпочитат шоколада пред секса.
52% от жените предпочитат шоколада пред секса. © iStock

Ако сте фенове на „Остава“, ще трябва да ви разочаровам – онова, което Свилен има предвид, когато пее „по-сладко от шоколад“, май не съществува. Защото, поне според проучванията от последните години, жените предпочитаме да прекараме вечерта на дивана, прегърнали... бурканче шоколад, а не някой мъж.

Не всички жени, разбира се. Но достатъчно много, че да придадем нов смисъл на израза „наслада за очите“.

Днес наслада за очите вече не е нечие секси тяло. По-скоро е нечия секси чиния

52% от жените предпочитат шоколада пред секса. Данните са от проучване, проведено през 2012 г. по поръчка на голям британски производител на сладки изделия. Според резултатите, за 66% от анкетираните дами шоколадът е „подобрител на настроението“. Някои дори заявяват, че той никога не ги разочарова, без да става ясно дали това е сравнение от типа „за разлика от...“.

© iStock, За 66% от дамите сладкото е „подобрител на настроението“.

Което ни подсеща за другата страна в уравнението – силния пол, който, оказва се, далеч не е толкова силен, когато е изправен пред най-големите изкусителки. Калориите!

Какво мислят мъжете?

„Ръчно разточена пица с тънко, хрупкаво тесто. Ръчно разсъблечената ми приятелка с ефирно, секси бельо“, описва фриленс журналистът Боби Б. двете си най-любими неща на света. Кое ще предпочете ли? „Съжалявам, че трябва да го кажа, но наистина не мога да взема решение!“ Накарайте го да си представи, че и двете са там, на ръка разстояние от него, в очакване на устните му, и ще му докарате паническа атака.

„От малък съм научен да оценявам хубавата храна“, обяснява Боби, припомняйки си фантастичните кулинарни способности на майка си. Ето как храната станала една от големите му любови. Посветил й е четири от татуировките по тялото си: на хамбургер (със сърчице), на парче пица, на чийзбургер (явно заслужава отделна от хамбургера картинка) и на цветен колаж с неща за закуска.

Рецептори за любов

Не ме питайте къде съм виждала разголеното тяло на Боби. Аз не съм от онези, които първо снимат за Instagram и после ядат. „Шоколад“ е както сред любимите ми храни, така и сред любимите ми песни, понеже вярвам, че има по-сладки неща от онези, за които са създадени рецепторите ни.

© iStock, Дайте ни и двете! И секс на масата, и закуска в леглото.

Вярвам, че любовта ни към шоколада и към секса не бива да е въпрос на „или-или“ избор. Че това е тест от отворен тип. И че не трябва обезателно да избираме само един от двата налични отговора. А можем да допишем и трети. Който гласи: дайте ни и двете! И секс на масата, и закуска в леглото. И оргазмична вечеря, и завършек с вкус...

Защото, когато става дума за сетива, удоволствието е субективно. И ако искаме да сме обективни, сме длъжни да опитаме от всичко.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser