Преминете към основното съдържание

Намерихме ли себе си?

Новият брой на списание ELLE ни вдъхновява със силни момичета, летни емоции, модни изкушения...
Майли Сайръс на корицата на новия брой на ELLE
Майли Сайръс на корицата на новия брой на ELLE

Лято. Горещо и мързеливо. Толкова мързеливо, че мислите ни се нижат като на каданс. Понякога се отърсваме от жегата и се потапяме в бурния ритъм на безкрайните дни и нощи, друг път – притихваме рано сутрин до брега, заровили крака в хладината на мокрия пясък и вперили поглед в огледалното море. В отражението намираме рая, нали?

А намираме ли себе си? В шума на слънчевите зайчета по вълните или в тишината на дебелата сянка чуваме ли собствения си глас? Желанията, мечтите, свободата... Всичко онова, което искаме от лятото, всъщност е в нас. Винаги е било, просто чака да му дадем криле.

Всяка ваканция, всяко пътешествие към новото и непознатото, всяко излизане извън зоната на комфорт е път към нас самите. А лятото е точно това – пътуваме не просто за да отдъхнем от офиса, но и за да открием себе си, да дадем свобода на мечтите и желанията си.

Щастливци са онези, които го могат! Като Майли Сайръс, на която й струваше един пожар, една сватба, един епизод на „Black Mirror“ и един нов албум, но тя най-накрая намери себе си. „Защо ни учат, че любовта означава да поставяш себе си на второ място след този, когото обичаш? Вие сте на първо място“, твърди бунтарката, която не спира да търси съвършенството в несъвършения свят край себе си и да се бори за правото на жените на аборт, за бездомните хора и за повишаване на информираността за климатичните промени. В новия брой на ELLE е специалното й интервю.

В броя ви очакват още силни момичета, намерили собствения си път към щастието, въпреки всичко. Вихра Петрова споделя личен опит по темата как да преодолеем раздялата, без да изгубим себе си. „Никой не обича да изглежда слаб в очите на другите“, казва пред ELLE журналистката, която издаде първата си книга „Създай се отново“. И добавя: „В наши дни е истински късмет едно дете да израсне с двамата си родители, а една от най-големите епидемии е самотата.“. Говорим си с нея за раздялата – онази, която е добре да не замитаме под килима, а да преживеем по-осъзнато.

Вдъхновяваме се от примера на известни актриси, модели и дизайнери, като Джулия Робъртс и Тори Бърч, които водят своите битки за равноправие, срещу домашното насилие и сексуалния тормоз на работното място. Надникваме зад кулисите на Холивуд – свят, доминиран от мъже, за да видим как оцеляват жените в него. Влизаме и в голямата мрежа на Facebook, за да разберем защо за мениджмънта й жените са приоритет. И се предаваме в плен на любовта, модата и красотата, с които да продължим лятото с усмивка.

Търсете новия брой на сп. ELLE от утре, 20 юли!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser