Преминете към основното съдържание

"Нанук" спечели наградата на ScriptEast! в Кан

Българският проект е очаровал всички в паневропейската програма за сценарий

В годината на 100-годишния юбилей на българското кино млади български творци спечелиха изключително престижно отличие в Кан.
Филмът по сценарий на Милко Лазаров и Симеон Венциславов, режисьор Милко Лазаров и продуцент Веселка Кирякова спечели наградата на ScriptEast! в Кан! Наградата съдържа парична премия в размер на 10 000 евро.

Според артистичния директор на ScriptEast! Дариуш Яблонски качествата на сценария са на изключително високо равнище и българският проект  е очаровал всички консултанти на паневропейската програма за сценарий ScriptEast! с огромното израстване, което проектът е направил във времето на своето развитие в програмата.

"NANOOK" бе представен миналата година на Sofia Meetings и спечели наградата за най-добър проект в програмата ‘Second Film Projects’. "NANOOK" е сред един от най-очакваните филми в Централна и Източна Европа, особено след огромния успех на Милко Лазаров с предишния му филм "Отчуждение".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser