Преминете към основното съдържание

Направи ми червило! Изкуственият интелект може и това

Догодина L'Oreal ще пуснат в продажба Perso - първото 3 в 1 устойство за козметика в домашни условия

iStock

Какво червило да сложа днес? А фон дьо тен? А от какъв крем има нужда кожата ми сега? В момента, за да отговорим на тези въпроси, първо ще трябва да поровим сериозно в шкафа си с козметика.

Но, както се казва, бъдещето е тук и всички погледи са насочени към изкуствения интелект. Освен в телефоните ни, той вече намира приложение и в козметиката.

По време на изложението CES 2020 в Лас Вегас L'Oreal представиха Perso – смарт AI устройство за употреба в домашни условия, което буквално забърква персонализирани формули за грижа за кожата, червила и фон дьо тен. Тези продукти ще се променят на база на оценка на кожата в реално време, качество на въздуха, данни за замърсяване и анализ на тенденциите. Тоест са напълно ваши.

Как точно работи Perso? Всичко се случва в четири стъпки:

1. Индивидуален анализ на кожата. Първо си правите снимка през мобилното приложение на Perso. После през технологията ModiFace и AI се анализира цялостното състояние на кожата, включително дълбоки бръчки, фини линии, тъмни петна и разширени пори.

2. Оценка на околната среда. Използвайки данните за геолокация на Breezometer, Perso оценява условия на околната среда, които могат да повлияят на състоянието на кожата, включително времето, температурата, UV индекс и влажност.

3. Продуктови предпочитания: След това въвеждате личната оценка за кожата си в приложението Perso, включително фини линии, тъмни петна, пигментация, размер на порите, сияние и сухота. Можете да въведете и предпочитаната от вас текстура и ниво на хидратация, за да персонализирате допълнително уникалната формула, която ще получите от Perso.

4. Персонализирана формулировка и разпределяне. На база на всички тези данни в горната част на устройството се създава перфектно разпределен в единични дози продукт. Технологията може да бъде настроена за сутрешно и/или вечерно приложение, а устройството разполага с подвижен огледален плот.


При редовна употреба AI платформата на Perso ще може да прави дългосрочна оценка на състоянието на кожата, като автоматично ще адаптира бъдещите формули въз основа на личните резултати.

Perso ще бъде лансиран през 2021 г., а в бъдеще ще му бъдат добавени функционалности като информация за актуалните тенденции, както и технология за персонализиране на цветовете. Тоест ще можем да си направим и червила и фон дьо тен! Устройството работи със специални пълнители, които ще могат да бъдат поръчвани от приложението Persomobile.

Бъдещето на козметиката е вече тук, момичета!

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser