Преминете към основното съдържание

„Нарисувай ме“ или за любовта преди, по време и след карантина

Късометражният филм на Нели Чунчукова разказва история, каквато почти всеки има в живота си

© Нели Чунчукова / @nelly_chunchukova​

Бар, питие и двама души

Спомняте ли си времето, когато излизахме по срещи? Срещахме се с хора. Сядахме в любимото си заведение, на сантиметри, не на два метра един от друг и в страх, нито в zoom, поръчвахме си лек коктейл или чаша розе и говорехме, смеехме се, докосвахме се... После се разхождахме из центъра по любимите си места, защото вечер София (а и всеки град) е красива, а през пролетта, с всичките ѝ лалета, не иска да ни пусне да се приберем вкъщи.

Асоциации в този дух ми донесоха началните секунди на трейлъра на филма „Нарисувай ме“. Следващите задълбават в по-различна, но не много по-далечна посока. Това е първият авторски проект на актрисата Нели Чунчукова, която ви представих в декемврийския брой на ELLE. Срещата ни за списанието беше в края на октомври – време, когато думата „коронавирус“ не съществуваше и никой не предполагаше какво предстои. Животът ни сега е на пауза, но от това не следва да се отказваме от него. И все по-ясно си даваме сметка, че никога, ама никога не трябва да отлагаме нищо – разговор, среща, пътуване, мечта, кауза, цел... „Стой си уплашен, спирай се сам заради хиляди причини и мрази тези, които са смели да осъществяват мечтите си. Така точно се раждат хейтърите. Можеш да се провалиш единствено ако спреш да работиш за това, което искаш! Човек сам определя какво може или не може!“, си мисли на глас Нели.

„Любов по време на карантина“

Някой може би ще каже: „На кого сега му е до любов?“. И ще бъде прав. Но само донякъде. Защото любовта (не само интимната между двама души, а и като цялостно отношение към себе си, към живота и света) не носи маска и не се страхува. Тя винаги оцелява под една или друга форма. Тя винаги е.

„Всеки е имал такава любов в живота си. Такава, в която осъзнаваш, че двамата сте прекалено различни, но въпреки всичко чувствата ви са толкова силни и истински. Всеки пази историята на такава любов. И в представите ни тази любов е идеална. Точно защото не е останала в живота ни. Затова всеки човек може да се свърже с историята“, казва Нели, която е и сценарист на късометражния филм „Нарисувай ме“.

Подробности около проекта споделям с вас. Защо ли? Защото дори и сега, в извънредно положение и сред толкова загуби и абсурди, можем да открием цвят, вдъхновение и мотивация. Можем да научим нещо, да направим нещо, да не забравяме да следваме себе си, да се нарисуваме наново. Длъжни сме, за да се съхраним.

Проектът, Патрик Хюз и Димитър Маринов

Когато миналата година се запознах с Нели, тя ми сподели, че мечтае да направи един ден свой собствен филм. И днес той вече е факт. „Нарисувай ме“ е любовна история в компактен формат. Всичко започва от страниците на тефтера, в който Нели обича да си записва мисли, идеи и фрагменти.

Патрик Хюз (режисьорът на „Бодигард на убиеца“) е човекът, който дава идеята именно за късометражен филм. Сценария Нели изпраща на актьора Димитър Маринов, чиито класове в София посещава. Той ѝ дава много ценен съвет: че не можеш да пишеш за нещо, което не си преживял, което не е част от опита ти, защото така няма да си искрен, а това винаги личи. В резултат Нели пренаписва целия сценарий, който във финален вид компилира събития от собствения ѝ живот. Така „се раждат“ проджект мениджърът Невена (Нели Чунчукова) и музикантът Слав (Мартин Тасков).

„Заедно ще преминем и през това!“

Нямаше как да не попитам Нели и какво прави вкъщи вече повече от месец, как се справя със самоизолацията. А тя е позитивна, както винаги:

„Просто се адаптирах към ситуацията! Положителното мислене ми помага да виждам всичко от хубавата страна. Креативността ми пък ми помага да измислям интересни неща за правене. Играем семейни игри, пея, танцувам, чета книги. Превърнах се в страхотен готвач, започвайки от нулата, имам нов напълно балансиран режим на хранене, здравословни навици, тренирам много по-редовно. Продължавам да развивам проектите си от разстояние. Чувството на емпатия към страните и хората, които пострадаха, ме накара да обичам хората повече от преди. Сегашният момент е подходящ да осъзнаем, че трябва да сме добри един към друг и да се обичаме. Любовта и здравето са най-важните неща. Пожелавам на всички хора да са вдъхновени, ентусиазирани и да правят мечтите си реалност. Заедно ще преминем и през това!“

„Нарисувай ме“ е заснет през януари. Предстои да кандидатства на различни филмови фестивали, след което, вероятно в края на годината, ще бъде представен пред публика.

Нели – едно лошо момиче, което някой ден ще играе с Брад Пит

Вижте повече

Нели – едно лошо момиче, което някой ден ще играе с Брад Пит

Ако следите актуалните български сериали, по всяка вероятност познавате лицето й.

Как да реализирате нов проект, колкото и трудно да изглежда

Вижте повече

Как да реализирате нов проект, колкото и трудно да изглежда

Има 5 думи, които трябва да осмислите наново

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser