Преминете към основното съдържание

Нашата сELLEкция книги за ваканцията

Най-сетне се задава повече свободно време за четене! Ето с какво да го уплътните, без значение дали сте удобно излегнати край камината или тепърва пътувате към нея
© iStock

Биография

Във вълнуващия си роман „Мадам Тюсо. Живот между любовта и революцията“ Мишел Моран проследява в детайли съдбата на тази необикновена жена, родена с таланта на голям скулптор и оставила името и изкуството си до наши дни.

© „Емас“

Преди да стане известна с фамилията си по мъж – Тюсо, Мари Гросхолц е родена в немския тогава град Страсбург, преселва се с майка си като дете в Париж, на 40 г. е принудена да бяга от Франция и да се засели в Лондон. В нейния живот, представен в поредицата „Известните жени в историята“ на издателство „Емас“, се редуват щастие и загуба на голямата любов, нещастен брак и успех в изкуството, признание от владетели и дори смъртна присъда, революция и изгнание.

Роман

Дакота Билдинг – най-знаменитата луксозна жилищна сграда в Ню Йорк, има ключова роля в новия роман на Фиона Дейвис „Наследницата от Дакота Билдинг“. Зданието е магнит за богатите и известните още от самото си отваряне през 1884 г. С нея се свързват имената на Чайковски, Джуди Гарланд, Ленард Бърнстейн, Боно от U2, там са живeли и Йоко Оно и Джон Ленън, убит пред вратите на „Дакота“ през 1980 г.

© „Кръгозор“

Тази богата история и уникалната архитектура на сградата вдъхновяват авторката, позната ни с книгата „Момичетата от хотел „Барбизон“, отново да ни върне в Ню Йорк. Изданието на „Кръгозор“ преплита реални факти и измислица в завладяващ разказ за две жени от различни епохи, чийто живот е променен завинаги от емблематичната сграда. Завладяваща история за тънката линия между любовта и омразата, успеха и провала, страстта и лудостта.

Астрология

След „Пътят на душата през зодиака“ и „Луната – нашата истинска същност“ последната книга на астролога Хули Леонис „Уроците на Сатурн“ от издателство „Апостроф“ представя нов алтернативен начин за постигане на житейско израстване.

© „Апостроф“

Книгата разкрива важността на Сатурн в живота ни, тъй като, според автора, още преди да се родим, вече сме предопределени да извършим конкретни дела. А без да познаваме позицията на планетата в рождената ни карта, пътят към себепознанието върви в грешна посока.

Кулинария

След повече от 15 години готвене, чрез приятелите си и елегантната си свекърва французойка, Елизабет Бард е събрала съкровищница от кулинарна информация, която коренно променя собствените ѝ навици към по-добър живот.

© „Слънце“

Вечеряй с мен“ разказва за отношението на французите към храната, за начина им на хранене – например как французойките запазват елегантната си фигура, как се хранят бременните жени, кога се сервира сиренето, защо французите не одобряват храненето „на крак“, колко е важен за тях билковия чай... С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти книгата на издателство „Слънце“ ще добави нотка joie de vivre не само в кухнята, но и в живота ви!

Крими

Крими-дебютът „Пътувам сама“ на новия северен автор – норвежеца Самюел Бьорк, зае първо място в бестселър-класацията на „Шпигел“, а сега, благодарение на издателство „Емас“, за първи път излиза и на български.

© „Емас“

В норвежката провинция откриват безжизненото тяло на 6-годишно момиченце, облечено в необичайни кукленски дрехи, а около врата му е вързан етикет за багаж „Пътувам сама“. Специален полицейски отдел се заема със случая, начело с ветерана Холгер Мунк. Първата задача на инспектора е да убеди Миа Крюгер – брилянтната, но обладана от духовете на миналото следователка – да напусне изолирания остров, на който живее, и да се върне в отбора.

Родителство

Трейси Хог – жената, която помогна на Синди Крофърд и Джоди Фостър да отгледат бебета си, и журналистката Мелинда Блау продължават темата за намаляването на стреса при младите родители. За разлика от предишната им книга – „Тайният език на бебетата“, този път в центъра на „Тайният език на малките деца“ е възрастта между 1 и 3 години.

© Ciela

В изданието на Ciela ще намерите отговори на редица важни въпроси, като защо говореното е основа на доброто родителство, кои са 4-те фактора за засилване на връзката родител-дете, как детето да бъде насърчавано към независимост, без да бъде пришпорвано и т.н.

Разкази

Сборникът „Как спрях да крада“ на Мария Донева е колекция от носталгии и очарования. В изданието на „Жанет 45“ има фантазии, мечти, сънища и смешки. Чувства, преоблечени като птици и животни. Предмети, които преживяват приключения. Жаба, която копнее за съвършената красота. Костенурка, която страда, че е напълняла, и затова не иска да идва пролет...

© „Жанет 45“

Разкази, смятани от някои за синоним на поезия – кратки и приятно пълни със съдържание и емоция. Вашата приказкотерапия за коледната ваканция!

Мотивация

В „Ако мога да дам само един съвет...“ успешният предприемач Ричар Рийд описва срещите си с влиятелни хора от сферата на политиката, бизнеса, изкуството, духовността, шоубизнеса, спорта.

© „Хермес“

Кратките им истории покриват богат спектър от човешкия опит и душевност, обобщени в ценни съвети: от препоръката на президента Бил Клинтън да забелязваме и уважаваме всеки човек, когото срещаме, до вярата в християнските ценности на приключенеца Беър Грилс, от британския хумор на актьора Джъд Лоу („Ако ще закъсняваш, наслади се на закъснението“) до забележителния характер на оцелялата от холокоста Лили Ебърт („Винаги използвайте възможно най-пълноценно това, което имате, колкото и малко да е то“).

Духовити, проникновени или изненадващи, съветите в тази книга на издателска къща „Хермес“ ни напомнят, че всеки ден пред нас се откриват възможности не само да реализираме себе си, но и да направим света по-добро място за живеене.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser