Преминете към основното съдържание

Нашето коледно меню: коктейлът

Червеното вино е задължително, а коктейлът "Бяло коледно мохито" е силно препоръчителен
© iStock

Продукти за 6 коктейла

  • 1 ч. ч. сок от лайм;
  • 1/4 ч. ч свежи листа мента плюс още за декорация;
  • 1/4 ч. ч. захар;
  • 1/2 ч. ч. бял ром;
  • между 1/4 и 1/2 ч. ч. кокосов ром, според вашите предпочитания;
  • 1 ч. ч. кокосово мляко;
  • газирана вода;
  • зърна нар или червена боровинка за украса.

Начин на приготвяне

В кана смесете лимоновия сок, захарта и ментовите листа. Бъркайте, докато ментата не започне да се разпадна. Блендирайте кокосовото мляко, белия и кокосовия ром на пулс функция до получаването на гладка смес. Изсипете в каната и разбъркайте добре, след което приберете в хладилник, за да се охлади. Преди да сервирате, сложете лед във всяка чаша и я напълнете наполовина с мохито. Допълнете с газирана вода, а за украса можете да сложите още мента и зърна от нар или червена боровинка.

© iStock

Още по етикети

меню , Коледа , коктейл
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser