Преминете към основното съдържание

Най-актуалните тенденции в интериорния дизайн на кухни

За никого не е тайна, че кухнята е сърцето на дома и това не е само зона за хранене, а пространство, където могат да се комбинират дейностите по приготвянето и консумацията на храната със социални дейности със семейството и приятелите ни.

Именно поради тази причина дизайнерите и собствениците отделят толкова голямо внимание на интериорния дизайн на кухнята. Вече не се налага да криете кухнята си, напротив днес в повечето случаи те са напълно открити и интегрирани в дневните. Точно поради тази причина интериорния дизайн на кухните е стилен, функционален, приветлив и не на последно място интелигентен.

Дизайнерите ни предоставят много възможности по отношение на цветове, материали, покрития и високотехнологични уреди.

Заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева ще споделим с вас кои са актуалните тенденции в интериорния дизайн на кухните за 2021 година.

Цвят в кухнята

Според последните проучвания обикновените бели кухни вече не са на мода. Дори да са все още много популярни, изглежда дизайнерите са се уморили от бялото и все повече предпочитат по-наситени цветове. Залага се на по-ярки и тъмни цветове, все по-често кухненското обзавеждане е в син, зелен или черен цвят.

Отворен и гъвкав

Домът на бъдещето ще бъде проектиран около кухнята. Тенденцията с отворен план носи много интересни иновации, които със сигурност ще станат популярни през следващите няколко години.

Метален

Блестящи мебели, тапети, тъкани, вдъхновени от вибрациите на двайсетте години в стила на Великия Гетсби се превърнаха в една от актуалните тенденции напоследък. Те обогатяват интериора с нови живи ефекти, правейки пространствата по-стилни.

Металът няма да се използва само като акцент върху вторични елементи, като например лампи и дръжки, вместо това металните покрития ще бъдат популярни за уредите и мебелните елементи, като плочки и други покрития.

Черен цвят

Тенденцията при цветовете в кухнята непрекъснато се мени като освен актуалните цветните кухни, все по-голяма популярност набират черните, които ще стават все по предпочитан избор. Спокойно можем да кажем, че черното е новото бяло в интериорния дизайн на плътния черен цвят е вечен и същевременно супер стилен, но е и наистина смел избор, който все още малко хора правят, но това ще се промени.

Двуцветна

Ако искате да играете с различни цветове и покрития, актуални варианти пред вас тази година са двуцветните кухни. Те са проектирани около два основни цвята / покрития. Можете да опитате различни комбинации от цветове като класическото черно и бяло, неутрален в комбинация с пастелен цвят. Комбинациите са наистина много.

Екологични и смарт кухни

Кухнята на бъдещето, за щастие, ще бъде и по-екологична, а благодарение на последните иновации ние се насочваме към по-устойчив живот, изпълнен с много смарт технологии. Интелигентните кухненски уреди помагат да се спести енергия и да има по-малко въздействие върху околната среда в нашето ежедневие.

Вече има модели вградени фурни, които са оборудвани със специална технология на конвекция, която позволява оптимално разпределение на топлината и по-бързо време за нагряване, като същевременно се избягва образуването на прекалено горещи точки, както и зони, където топлината е трудно достижима, дори по време на готвене на няколко нива.

Малки пространства

През следващото десетилетие тенденцията към малки жилищни площи в големите градове ще стане още по-голяма, отколкото сега, което ще доведе до много творчески новости в интериорния дизайн. Тенденцията ще засегне със сигурност и кухненската среда, с нови решения за многофункционални уреди, които ще помогнат за оптимизиране на пространството.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser