Преминете към основното съдържание

Най-доброто допълнение към чашата ви каберне

Освен това червило, разбира се

© iStock

Предизвикваме ви с тази рецепта, червилото оставете за накрая. Можете да отделите време през уикенда, да се развихрите за малко в кухнята, да поканите гости и да отбележите подобаващо началото на месеца на любовта и виното. И не, не е толкова трудна, колкото изглежда.

Необходими продукти за Агнешки котлети с билки

1/2 чаша зехтин екстра върджин
1/4 чаша винен оцет
8 големи скилидки чесън, нарязани
1/4 чаша + 2 с.л. листа розмарин
24 агнешки котлети
растително масло за пържене
16 листа салвия
1/4 чаша листа магданоз
сол и млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

В голям стъклен съд за печене смесете зехтина, оцета, чесъна и 2 с.л. розмарин. Добавете котлетите към маринатата. Оставете да престои 30 минути. В малка тенджера загрейте растителното масло. Добавете останалите 1/4 чаша листа розмарин и запържете за 15 секунди. Прехвърлете розмарина върху хартия, за да се отцеди. Запържете листата салвия за около 45 секунди; прехвърлете и тях върху хартията. Добавете листата магданоз към горещото олио и покрийте веднага; запържете за 15 секунди, след което ги сложете при розмарина и салвията. Подправете със сол. Загрейте грил тиган. Отцедете котлетите от маринатата и ги подправете със сол и черен пипер. Печете на умерено силен огън, като обръщате веднъж, само докато всеки котлет порозовее в центъра, за около 6 минути. Прехвърлете агнешките котлети в чинии, поръсете с билките и сервирайте с бутилка каберне совиньон.

9 базови правила за съчетаване на вино с храна

Вижте повече

9 базови правила за съчетаване на вино с храна

Легенди за страстта... или когато виното срещна своята половинка

Виното и неговите топ дестинации: Франция

Вижте повече

Виното и неговите топ дестинации: Франция

Там, където чаша вино никога не стига

Виното ни прави не просто по-секси, но и по-добри в леглото

Вижте повече

Виното ни прави не просто по-секси, но и по-добри в леглото

Наистина ли сексът е като виното: разхубавява ни, кара ни да се чувстваме по-млади, но най-вече – с времето става все по-добър?

Още по етикети

вино , месо
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser