
Предизвикваме ви с тази рецепта, червилото оставете за накрая. Можете да отделите време през уикенда, да се развихрите за малко в кухнята, да поканите гости и да отбележите подобаващо началото на месеца на любовта и виното. И не, не е толкова трудна, колкото изглежда.
Необходими продукти за Агнешки котлети с билки
1/2 чаша зехтин екстра върджин
1/4 чаша винен
оцет
8
големи скилидки чесън, нарязани
1/4 чаша + 2 с.л. листа розмарин
24 агнешки
котлети
растително
масло за пържене
16 листа салвия
1/4 чаша листа магданоз
сол и млян
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
В голям стъклен съд за печене смесете зехтина, оцета, чесъна и 2 с.л. розмарин. Добавете котлетите към маринатата. Оставете да престои 30 минути. В малка тенджера загрейте растителното масло. Добавете останалите 1/4 чаша листа розмарин и запържете за 15 секунди. Прехвърлете розмарина върху хартия, за да се отцеди. Запържете листата салвия за около 45 секунди; прехвърлете и тях върху хартията. Добавете листата магданоз към горещото олио и покрийте веднага; запържете за 15 секунди, след което ги сложете при розмарина и салвията. Подправете със сол. Загрейте грил тиган. Отцедете котлетите от маринатата и ги подправете със сол и черен пипер. Печете на умерено силен огън, като обръщате веднъж, само докато всеки котлет порозовее в центъра, за около 6 минути. Прехвърлете агнешките котлети в чинии, поръсете с билките и сервирайте с бутилка каберне совиньон.
Вижте повече
9 базови правила за съчетаване на вино с храна
Легенди за страстта... или когато виното срещна своята половинка
Вижте повече
Виното ни прави не просто по-секси, но и по-добри в леглото
Наистина ли сексът е като виното: разхубавява ни, кара ни да се чувстваме по-млади, но най-вече – с времето става все по-добър?