Преминете към основното съдържание

Най-изненадващите неща за зодиакалните знаци

Знаете навярно коя зодия от коя планета се управлява и дали е земен, огнен, въздушен или воден знак... Но има куп неща, които често остават скрити за представителите на различните зодии. А някои от тях са направо шокиращи

Овен

Предразположеност към инциденти

Тази зодия се управлява от Марс и е най-активната от всички. Всички, родени под този знак, предпочитат да са начело, а не да следват някого. Те имат изключително добри организаторски качества, решителни, уверени и ентусиазирани хора са. Но също така са избухливи, менят си настроенията и са импулсивни. Това, което може би не знаете за Овните, е, че те често пострадват в инциденти и нерядко са с натъртвания и порезни рани.

Телец

Деспотизъм

Хората, родени под този знак, са практични, здраво стъпили на земята и много надеждни. Планетата, която ги управлява, е Венера, която се свързва с любовта и творчеството. Телците обикновено печелят добре, а и умеят да се фокусират върху дългосрочни проекти. Много етични и отговорни са, но също така са инатливи и егоцентрични. Любопитно е, че едни от най-големите тирани в историята са били Телци, включително Садам Хюсеин, Адолф Хитлер, Катерина Велика, Николо Макиавели и Хо Ши Мин.

Близнаци

Непроницаемост

Близнаците са управлявани от Меркурий, планетата на комуникацията. Обичат да са сред хора, не харесват самотата и повтарящите се рутинни действия. Но всъщност какви са точно хората, родени под тази зодия, може да не разберете и до края на живота им. Те много добре умеят да се прикриват и никак не им е трудно да се представят за съвсем друг човек. Днес може да са възхитени и ентусиазирани, а утре – студени. Или днес да ви засипят с обещания, а утре изобщо да не помнят какво са обещали.

Рак

Престъпленията не са им чужди

Представителите на тази водна зодия са управлявани от Луната, която със своите фази предопределя тяхното мистериозно и капризно поведение. Раците често сменят настроенията си, емоционални и манипулативни са, но са и много лоялни и имат богато въображение. Те рядко се разкриват напълно пред някого. Но знаете ли, че са сред най-смъртоносните в зодиака? Да, смъртоносни! Сред тъмната страна на Раците е насилието, те са склонни да извършват престъпления от страст и да оставят „подписа“ си върху жертвите си.

Лъв

Гъвкавост и подвижност

Страстни, топли, пълни с ентусиазъм и с чувство за хумор са Лъвовете, чиито управител е Слънцето. Обичат да са в центъра на всеобщото внимание и се отличават с ексхибиционизъм. Според проучване от 2013 г. жените от този зодиакален знак са най-склонни сред всички останали дами да отидат в спортната зала. И то тази им склонност е почти двойно по-голяма от декларираното желание от повечето други зодии.

Дева

Склонност към хипохондрия

Планетата управител на тази зодия е Меркурий, а нейните представители са много добри комуникатори. Те са критични, както към околните, така и към себе си. Освен това са притеснителни и приемат всичко много сериозно. Девите са методични, аналитични, трудолюбиви и държащи много на чистотата и реда. Те са обсебени от идеята за здравословен начин на живот. Изживяват мълчаливо тревогите си и често това провокира у тях храносмилателни проблеми. Склонни са към хипохондрия.

Везни

Лоялност

Този зодиакален знак е управляван от Венера, любителката на красивите неща. Везните са дипломатични, хармонични, нежни, но често са нерешителни. Тяхното нежелание да се конфронтират означава, че рядко са готови да защитават интересите си. Мразят да са сами и са много състрадателни. Стремят се към баланс, справедливост и равенство. Те са и най-отдаденият интимен партньор в целия зодиак. Те са лоялни, свойствено им е да радват околните, любвеобилни и романтични са. А към това се добавя и нежеланието им за конфликти.

Скорпион

Зодията на лидерите

Скорпионите са управлявани от Плутон, планетата на възраждането и силата. Те са лоялни, смели и защитават хората, които обичат, но в същото време са и егоцентрични и потайни. Смятани са за най-добрите любовници в зодиака заради чара, магнетизма и страстта им.

Стрелец

Скандален имидж

Планетата, управител на тази зодия, е Юпитер. Тя е най-голямата планета от тези в зодиака и това обяснява защо Стрелците са сред най-дълголетните хора. Те имат прекомерен ентусиазъм и са интензивни във всичко, даже и в любопитството и чувството си за хумор. Обичат свободата и приключенията и не понасят да чакат. Проучване на сайт за извънбрачни запознанства разкрива, че Стрелците са най-неверни сред всички представители на зодиака. На тях се падат 16% от изневерите.

Козирог

Полиамория

Управлявани от Сатурн, планетата, която се олицетворява с отговорността, Козирозите са зрели, дисциплинирани и надеждни. Те са твърдоглави и не умеят да прощават, но в същото време са грижовни към семейството и са добри в занаятите. Имат забележителен самоконтрол, приемат себе си много сериозно и са традиционалисти. Любопитно е, че според проучване на сайт за отворени връзки, Козирозите са най-склонни от целия зодиак към полиамория (любовна връзка с повече от един човек в един и същи момент).

Водолей

Зодията на милиардерите

Представителите на тази зодия са управлявани от Уран, планетата символ на висшия ум. Смята се, че Водолеите са визионери и добри в дългосрочното планиране. Често ги приемат за нечувствителни, защото трудно изразяват емоциите си, но всъщност са по-скоро независими и трудно правят компромиси. Но знаете ли, че сред милиардерите има много Водолеи? В класацията на най-богатите хора на Forbes, оказва се, най-често срещаните представители на зодия са именно Водолеите. 12,5% от милиардерите са представители на въздушния знак.

Риби

Мистериозност

Планетата управител на този знак е Нептун, която се свързва с мечтите и бляновете. Рибите са много състрадателни, верни и обичащи. Освен това са мъдри, не съдят околните и прощават лесно. Най-интересното за тях е, че тъй като са последният знак в зодиака са приели по нещо от всички 11 зодии преди тях. Ето защо Рибите често са нерешителни и объркващи околните – те непрекъснато са в борба между повелите на сърцето и разума.

Още по темата

Звездите за нас
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser