Преминете към основното съдържание

Най-красивият мексикански курорт: КАНКУН

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

В Канкун се простират уникални плажни ивици, които ни карат да вярваме, че раят е наистина на Земята, по-точно край брега на Карибско море. Един от най-красивите плажове е този на Тулум, с малки уютни къщички, вместо високи хотели.

Разположен в Юкатан, Чичен Ица е едно от чудесата на света, които също трябва да видите, ако сте попаднали в района. Големият град на маите, построен преди около 1500 г. и изпълнен със зашеметяващи руини, е прозорец към една древна и интересна култура.

Един от най-мащабните проекти в света е осъществен именно в Канкун - забележителен музей на изкуството, наречен MUSA (Museo Subacuático de Arte). На дъното на морето се намират около 500 скулптури, които демонстрират взаимодействието между изкуството и науката в заобикалящата ни среда.

Неслучайно мексиканската кухня е обявена за нематериално наследство на ЮНЕСКО – перфектна комбинация от различни вкусове и подправки. Съветваме ви да не напускате Канкун преди да опитате някои от емблематичните му храни като: факитас, гуакамоле, кесадилия и енчиладас.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser