Преминете към основното съдържание

Най-непослушните деца в зодиака

От ангелчета до вождове на червенокожите

Разбира се, че вашето гардже е най-хубавото, най-умното, най-талантливото, но дали е най-послушното? Да видим какво казват звездите. Всеки има право да не се съгласи.

12-то място Козирог

Тихите води са най-дълбоки, казват хората, но това не се отнася за тихите Козирози – можете да не ги видите или чуете часове наред, защото са способни да се занимават сами, без да изискват родителите им да ги забавляват. Децата, родени под този знак, са изпълнителни, спретнати и старателни. Но не изисквайте от вашето дете Козирог да свърши нещо бързичко. То ще изпълни това, за което сте го помолили, но бавно, без да си дава зор, просто защото Козирозите не умеят да бързат.

11-то място Везни

Тези деца са много меки по природа, понякога плахи и не издържат на конфликти и натиск. За тях е по-лесно да се подчинят, отколкото да обсъждат решението ви. Ценете това в тях и се опитвайте да развивате независимост на мисленето - в крайна сметка детето не трябва да ви се подчинява, важно е да има собствено мнение и характер.

10-то място Дева

Спокойно, само спокойно. Девите със сигурност не са ангелчета, но още от малки са изпълнени с доброжелателност – рядко спорят с родителите си, не се тръшкат и правят всичко както трябва и навреме. И всичко това - с невероятно разбиране и самочувствие. Невъзможно е да заповядате нещо на Девата – можете единствено да я помолите и да разговаряте с нея като с равен, без значение от възрастта.

9-то място Рак

Децата Рак, от една страна се влияят от мнението на околните, но от друга са невероятно капризни и упорити. За да намерите общ език с Рака са необходими издръжливост, търпение и изключително нежно отношение. И помнете - ако го натиснете, без да обяснявате, Ракът ще заеме защитна позиция. Всичко, което поискате от него, трябва да бъде обяснено – ясно и разбираемо.

8-мо място Риби

Скромни и уязвими - децата Риби създават впечатление за фини натури, но не се заблуждавайте. Основният талант на Рибите е способността умело да манипулира околните. Те няма да се карат и дори няма да правят сцени, просто ще постигнат желаното с хитрост и чар.

7-мо място Лъв

За Лъвовете е изключително важно да са лидери и дори и в крехка възраст те се стремят да бъдат най-добрите. С правилния подход това няма да създава проблеми на родителите и учителите, но ако окажете натиск върху Лъва, ситуацията може да излезе извън контрол. Проблемът е, че децата Лъв са склонни сами да определят правилата, които сами си и измислят. Трябва да обяснявате много внимателно какво е възможно и какво не и да се опитате да ги контролирате, но много меко.

6-то място Телец

Телецът е истински упорит и за пръв път това качество се проявява именно в детството. Телецът има собствено мнение за всичко и е склонен да оспорва решенията на родителите си. Децата Телец са готови да останат без лакомства и подаръци, но не и да отстъпят от това, което смятат за правилно. Нещо повече - водачи по природа, те лесно могат да вдъхновят други деца към неподчинение. Накратко, истински кошмар за учителите.

5-то място Овен

„Получавам всичко, което искам!“ е мотото на малкия Овен. А другото му мото е „Мога сам!”. Овенът е готов да си счупи главата, но да постига всичко сам. Скучно му е да учаи, седнал зад бюро, или да слуша укорите и съветите на възрастните. Овенът предпочита практиката и иска да опита всичко. А това означава, че задачата на родителите е да се опитат да озаптят инатливия Овен и да го предпазят от рискове. Бъдете готови – няма да е никак лесно.

4-то място Близнаци

Общителността на децата Близнаци понякога създава трудности за другите - тези деца обожават да контактуват с връстниците си (и не само). Почти невъзможно е да ги откъснете от детската площадка - играта винаги е в разгара си. За семейство с две деца най-добрият вариант е и двете да са Близнаци - те ще общуват помежду си и няма да скучаят и тъгуват в очакване на среща с приятели. Друга особеност при тези деца е категоричното им нежелание да правят нещо системно. Често ще видите дете Близнаци с различни чорапи – носете на чифт е тоооолкова скучно.

3-то място Водолей

Водолеите са непоправими мечтатели и постоянно изненадват възрастните с идеите си, както и с опитите си да ги реализират. За Водолея няма невъзможни неща и ако трябва да сглоби състезателен автомобил от тенис топки, бъдете сигурни, че ще го направи. Важното е родителите да не се опитват да ги разубедят да направят нещо, а по-скоро да помагат и подкрепят. Връзката с Водолея ще е силна, само ако той наистина ви се доверява. А това можете да постигнете единствено по един начин – като се сприятелите със собственото си дете.

2-ро място Скорпион

Децата Скорпион са дълбоко погълнати от себе си и могат да проявят забележително постоянство, ако някой се опита да нахлуе във вътрешния им свят. Най-просто казано, не влизайте в душата им, ако самите те не го искат. Скорпионите са склонни към негодувание, ядосват се бързо за дребни неща и могат да бъдат отмъстителни, така че бъдете внимателни с тях и не ги провокирайте. Този знак рядко се бунтува открито, по-вероятно е да влезе в тиха защита – няма да ви чува и ако започнете да го притискате, ще стане още по-трудно да намерите общ език с него.

1-во място Стрелец

Точната противоположност на Девата, Стрелецът трудно може да се концентрира върху нещо по-дълго от пет минути. Това не означава, че той не е любопитен, просто се нуждае от постоянна смяна на заниманията. Няма абсолютно никакъв смисъл да упражнявате натиск върху Стрелеца - той или няма да ви обърне внимание, или ще премине в контраатака, използвайки всички възможни средства, включително забранени - сълзи, писъци, обиди и тръшкане пред хората.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser