Преминете към основното съдържание

„Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“ е посланието на София Прайд 2019

12-тото ежегодно шествие, което се провежда в подкрепа на равенството на ЛГБТИ хората и ще се състои на 8 юни тази година

Събитието ще започне в 16:30 ч с концерт пред Паметника на съветската армия, а самото шествие ще бъде в 19:30 ч.

За да изразят своята подкрепа, редица родни звезди ще вземат участие в музикалната програма преди шествието. Михаела Филева ще излезе на сцената за втора поредна година, а Ерол Ибрахимов от Уикеда и Мила Роберт са част от изпълнителите, които ще подкрепят София Прайд за първи път.


АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В СОФИЯ ПРИПОЗНА БРАКА НА ЕДНОПОЛОВА ДВОЙКА


Соул певицата Рут Колева ще представи най-новите си сингли, както и познатите и обичани песни от творчеството си. Участие ще вземат и групата IVA, която е общ проект на сестрите Ива и Елена Тодорови. Като резултат от съвместната им работа, през изминалата година се проведе и първият им голям концерт и оттогава двете заедно продължават да работят още по-усилено за развитието на проекта си.

Голямата изненада на София Прайд 2019 ще бъде участието на една от най-големите звезди на поп фолк музиката - Галена. За първи път изпълнителката ще се качи на сцената на София Прайд, за да изрази своята подкрепа за равенството на ЛГБТИ хората, като изпълни едни от най-големите си хитове. В началото на тази година тя отбеляза и 15 години на сцената.


НАЙ-ДОБРИТЕ ГЕЙ ДЕСТИНАЦИИ ЗА МЕДЕН МЕСЕЦ


„На петдесетата годишнина от Стоунуолски бунтове, дали началото на движението за правата на ЛГБТИ хората, организираме дванадесетия София Прайд под мотото „Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“. Тежките атаки върху правата на човека не засягат само ЛГБТИ общността. През изминалата година станахме свидетели на системни сексистки, ксенофобски и анти-ромски изказвания от най-високите върхове на властта. В тази връзка, Организационният комитет на София Прайд се солидаризира с всички уязвими групи и хора, чиито права са нарушени. Посланието за включване и равни права, което отправяме със София Прайд, е протегната ръка към всички, подложени на атаки”, коментират от София Прайд по повод тазгодишното издание.

© iStock


ГРАДЪТ БЕЗ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ, С GAY FRIENDLY ПОЛИТИКА


Богатата програма от съпътстващи събития в инициативите Sofia Pride Arts, Sofia Pride Sports и Sofia Pride Film Fest тече до 8 юни, като тази вечер, 23 май, е откриването и на филмовия фестивал с документалния филм „Да се разкриеш”.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser