Преминете към основното съдържание

Не харесвате работата си? Ето как да промените това

Според експертите ако вместо обедна почивка спортувате, ще се чувствате много по-щастливи в офиса
© iStock

Експеримент на Университета в Бристъл показва, че служителите се чувстват много по-щастливи, продуктивни и спокойни, ако спортуват за час в средата на деня. Проучването е проведено сред 2000 души, които трябвало да сравнят работен ден, в който не са ходили на фитнес с такъв, в който са. 


КАК ДА СЕ МОТИВИРАМЕ ДА СПОРТУВАМЕ?


Джо Коулсън, която е начело на проучването, казва: "Ако хората се опитат да си вземат активна почивка в средата на деня, те ще се почуватват много по-щастливи и продуктивни, а и ще се подобри здравето и самочувствието им". 

Тя допълва: "Проучването ни показа, че служителите, които имат възможност да спортуват, са много по-демотивирани в дните, с които не успяват да отидат на фитнес".


СПОРТ СПОРЕД ЦЕЛТА: АНТИСТРЕС


Все пак проучването посочва, че за служителите е доста трудно да вмъкнат фитнеса в заетото си ежедневие и често, ако спортуват, след това се чувстват виновни, че са напуснали бюрото си. Те мислят, че ще бъдат критикувани от останалите си колеги за това, че са излизат в средатат на деня. 

 

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser